Kennisbank

10 Tips om aan je goede voornemens vast te houden

Inge Stakenborg | Contentspecialist

goede voornemens

10 Tips om aan je goede voornemens vast te houden

Blauwe maandag is de lastigste dag om je aan je goede voornemens van 1 januari te houden. Toch lukt het sommigen om ook ruim na blauwe maandag door te zetten. Hoe doen ze dat? Hier een aantal tips.

Ben realistisch

Er is niets zo erg als een doel te stellen dat niet haalbaar is. Dat demotiveert. Daarom is het beter om haalbare doelen te stellen. Dus een doel als ‘minimaal drie keer per week wandelen’ is veel haalbaarder dan ‘elke dag een half uur wandelen’.

Maak een lijst van voors en tegens

Met zo’n lijst kun je je elke keer motiveren als het wat lastiger wordt. Vul de lijst al gaandeweg aan.

Deel je doel

Deel je doel met familie, kennissen, de buurman of de buurvrouw. Zij kunnen regelmatig naar de voortgang vragen en je ondersteunen als het moeilijk wordt.

Plan kleine stapjes

Wij mensen zijn erg slecht om grote veranderingen in één keer door te voeren en vol te houden. Het gaat hier namelijk om gedragsverandering. En niets is moeilijker dan dat. Daarom is het goed om de weg naar je einddoel uit te stippelen in kleine stapjes. Neem telkens een stapje als je de vorige onder de knie hebt en als die een gewoonte geworden is.

Maak een tijdspad

Schrijf op wanneer je elk onderdel van het stappenplan bereikt wilt hebben en hang die ergens op waar iedereen het kan zien. Mensen in jouw omgeving kunnen dan gemakkelijk zien waar je aan werkt.

Houd je voortgang bij

Vink de stappen af die je al hebt bereikt. Zo kun je gemakkelijk vooruitgang zien. Elke afgevinkte stap zal je met trots vervullen.

Beloon jezelf

Heb je met succes een stap in jouw hele stappenplan gemaakt, beloon jezelf dan daarvoor. Het vooruitzicht van een beloning maakt het makkelijker om vol te houden.

Ben niet te hard voor jezelf

Verandering is moeilijk en af en toe een misser is niet erg. Blijf stappen maken naar het einddoel.

Houd vol

Het duurt ongeveer drie weken voordat je nieuw gedrag hebt aangeleerd. Put daaruit de moed dat je op den duur elke stap in je plan kunt verwezenlijken.

Start opnieuw

Als het je na een maand of twee toch niet is gelukt om je aan je plan te houden, begin dan gewoon opnieuw. Praat erover met anderen en probeer te bedenken waarom het fout ging. Pas die nieuwe wijsheid toe in het maken van een aangepast plan.

Wij wensen je veel succes met het vasthouden aan je goede voornemens.

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Nieuwe functies en ontwikkelingen | april 2022

App-updates 0.28 en 0.29 Updates MedApp-app april 2022 De afgelopen tijd hebben we weer ons best gedaan om de app verder uit te breiden en te verbeteren. Hieruit zijn 2 app-updates gekomen: Update 0.28 In deze update zijn verschillende verbeteringen

Nieuwe functies en ontwikkelingen | maart 2022

3 app-updates en heel veel nieuwe functies! Updates app maart 2022 De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de meestgevraagde functies toe te voegen aan de app. Dit heeft geleid tot maar liefst 3 app-updates: versie 0.25, 0.26 en

MedApp apotheek

De slimme
apotheek

In dit bericht
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 en op donderdag tot 21:00 uur.