Kennisbank

De zorgkosten verlagen? Dat doen we samen!

Inge Stakenborg | Contentspecialist

De zorgkosten verlagen? Dat doen we samen!

De stijgende zorgkosten leiden tot heftige discussies. Enerzijds vinden wij namelijk dat de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Anderzijds verwachten wij ook de beste zorg voor onszelf, waardoor hogere zorgkosten wel te verklaren zijn. Een lastige situatie, maar niet zonder oplossing: zelf kunnen wij namelijk ook veel doen om de zorgkosten te verlagen!

Stijgende kosten

Het stijgen van de zorgkosten heeft verschillende oorzaken. De Nederlandse bevolking wordt bijvoorbeeld steeds ouder en ouderen hebben meer zorg nodig. Daarnaast zijn er nu veel meer behandelingen mogelijk dan vroeger: door nieuwe medicijnen kunnen we ziektes overleven waar we vroeger aan dood zouden zijn gegaan.

Daarnaast neemt ons zorggebruik toe. We gaan steeds vaker naar de huisarts of naar het ziekenhuis, waarbij we hogere eisen aan onze zorg stellen dan vroeger. Een bezoek aan een specialist is bijvoorbeeld duur en dus stijgen de zorgkosten.

De huisarts

Een goede band met onze huisarts kan ervoor zorgen dat we minder vaak naar het ziekenhuis gaan. Als wij onze huisarts vertrouwen, zijn we minder geneigd om bijvoorbeeld ook nog naar het oordeel van een specialist te vragen. Door onze bezoeken aan het ziekenhuis op die manier te beperken, blijven de zorgkosten lager.

Problematisch hier is de toegenomen druk op huisartsen. Huisartsen krijgen steeds minder tijd voor een consult, wat een goede vertrouwensband en de kwaliteit van de zorg in gevaar brengt. De Landelijke Huisartsvereniging probeert daarom de druk op huisartsen te verminderen, maar ook wij kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

eHealth

eHealth stelt ons in staat onze eigen zorg te monitoren. Mensen die thuis hun klachten, symptomen of verbeteringen monitoren, hebben een beter beeld van het verloop van hun behandeling. Daarnaast bieden sommige eHealth-toepassingen jou de mogelijkheid om rapportages van je klachten en dergelijke te maken. Op die manier kom je goed voorbereid naar het consult, dat dan ook sneller gaat.

eHealth helpt dus om de druk op huisartsen te verminderen, maar draagt ook op andere manieren bij aan het verlagen van de zorgkosten. In MedApp kun je bijvoorbeeld je medicijnvoorraad bijhouden en wekkers zetten op de momenten dat je medicatie moet innemen. MedApp zorgt er dus voor dat je nooit meer zonder medicijnen zit én dat je je medicatie niet vergeet in te nemen. Dit voorkomt verspilling en dat scheelt in de portemonnee. Zo krijgen we die zorgkosten dus wel omlaag!

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Nieuwe functies en ontwikkelingen | april 2022

App-updates 0.28 en 0.29 Updates MedApp-app april 2022 De afgelopen tijd hebben we weer ons best gedaan om de app verder uit te breiden en te verbeteren. Hieruit zijn 2 app-updates gekomen: Update 0.28 In deze update zijn verschillende verbeteringen

Nieuwe functies en ontwikkelingen | maart 2022

3 app-updates en heel veel nieuwe functies! Updates app maart 2022 De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de meestgevraagde functies toe te voegen aan de app. Dit heeft geleid tot maar liefst 3 app-updates: versie 0.25, 0.26 en

MedApp apotheek

De slimme
apotheek

In dit bericht
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 en op donderdag tot 21:00 uur.