sterrenrating-2

Kennisbank

Over MedApp / Klantverhalen

Tika's verhaal

Positieve energie

Lees hier het verhaal van Tika. Niet alleen klant van MedApp, maar ook een zeer gewaardeerde collega. Hoe gaat Tika om met haar aandoening en hoe helpt MedApp haar daarbij? Je leest het hier.

Tika is klant (en medewerkster) van MedApp en vertelt over haar aandoening

Net afgestudeerd en voor het eerst écht aan het werk. In de bloei van mijn leven en dan ineens is daar die hele heftige buikpijn. Je vraagt je af wat er mis is. Vele bezoekjes aan de huisarts en onderzoeken volgen. Alles blijkt goed. Toch ga je twijfelen. Beeld ik het me dan in? Inmiddels is het ruim acht jaar geleden dat ik werd gediagnosticeerd met colitis ulcerosa. Een chronische darmziekte. Ik moest een manier – en de juiste medicijnen – vinden om hiermee om te leren gaan. Maar hoe doe je dat precies als je weet dat dit nooit meer overgaat?

Een positieve bijdrage leveren

Ik vond het – en nog steeds wel – lastig om die balans te vinden. Wanneer doe je een stapje terug? Of zet ik mijn sociale leven op een laag pitje? Vooral als je jong bent, wil je niet toegeven dat het niet meer gaat. In het begin deed ik dat dan ook niet. Ik ging door en door, totdat ik mijn bed niet meer uitkwam. Dan was alleen tandenpoetsen al een hele opgave. Uiteindelijk zorgde dit voor een hoop frustratie.

Ik was meteen enthousiast; mensen helpen, die tegen dezelfde problemen aanlopen als ik zelf.

Dat was het moment dat ik MedApp ontdekte. In eerste instantie niet als klant, maar ik reageerde op een vacature. Dat leek me wel wat! Ik was meteen enthousiast; mensen helpen, die tegen dezelfde problemen aanlopen als ik zelf. In mijn motivatiebrief stond dan ook: ‘ik ben zelf chronisch ziek en ik wil andere chronische zieke mensen helpen’. Ik geloof hier echt in! Het geeft me zoveel energie om een positieve bijdrage te leveren, zodat anderen ook meer energie en tijd overhouden voor andere dingen.

Rust

Ziek zijn geeft veel stress. Je bent moe door alles wat er met je gebeurt én omdat je je continu druk maakt. Maar je bent ook moe omdat je lichaam tegen een ontsteking vecht. Als je dan stress hebt vanwege je medicijnen, helpt dat niet echt mee. Zeker niet omdat stress bij veel ziektes voor een opvlamming kan zorgen. Omdat ik zelf vijf verschillende soorten medicijnen slik, weet ik hoe belangrijk het is om goed geholpen te worden door je apotheek. Met MedApp als mijn apotheek hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer te bestellen. Twee weken voordat mijn medicijnen op zijn, krijg ik alweer nieuwe. Het komt mijn kant op, zonder dat ik me er druk over hoef te maken. Dat geeft al zoveel rust. Alleen mijn spuiten, die afweerreacties in mijn lichaam onderdrukken, moet ik in het ziekenhuis ophalen.

Medicijnwekker biedt uitkomst

Omdat ik vijf verschillende soorten medicijnen slik, is ook de medicijnwekker van MedApp voor mij heel belangrijk. Ik slik dagelijks vitamine C1000 en twee tabletjes die zorgen voor het remmen van ontstekingen in de darmwand. Dat is nog prima te onthouden. Maar dan: ik heb nog medicijnen die ik standaard elke maandag en donderdag neem. Op maandag nog een extra vitamine D-ampul en één keer in de twee weken op zondag een spuit. Als je al zoveel medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’.

De app is voor mij echt een uitkomst. En door mijn werk kan ik anderen helpen om hier ook van te profiteren.

Door de hoeveelheid medicijnen met een verschillende innamefrequentie, is de app voor mij echt een uitkomst. En door mijn werk kan ik anderen helpen om hier ook van te profiteren. Dat geeft mij dan weer energie! Want ziek zijn is niet altijd makkelijk. Je wordt er toch vaak dagelijks mee geconfronteerd. Soms vergeet ik even dat het ook heel lang goed kan gaan. Met de juiste medicijnen zelfs jarenlang. Maar er zijn ook mindere periodes, en de frustratie is er soms nog steeds. Gelukkig heb ik bij MedApp de ruimte om mijn werk als het nodig is even op een lager pitje te zetten.

Terrassen, fietsen én bloggen

Natuurlijk zijn er ook naast mijn werk veel dingen waar ik energie van krijg! Heerlijk naar het terras, met vrienden naar het park. Onbezorgd in het zonnetje zitten. Of er samen met mijn vriend op uit met de tandem. Sommige vrienden vinden het degelijk, maar ik vind het ideaal. Mijn lichaam heeft veel geleden van het stilzitten en ziek zijn. Dus die tandem helpt echt! Dan kunnen we vele langere stukken gaan. Want één: je kunt fietsen met zijn tweeën. En twee: je kunt stoppen met trappen, want de andere fietst. Ook zijn we begonnen met elke dag een wandeling. Ik moet ergens beginnen – en dat heeft lang geduurd – maar het begin is gemaakt!

Even naar het terras of met vrienden naar het park. Onbezorgd in het zonnetje zitten en eropuit met de tandem. Heerlijk!

In al die jaren heb ik geleerd om mijn energie uit andere dingen te halen. Wat ik ook heel leuk vind is een diner regelen. Dan zorg ik dat er lekker eten is, en dan ‘s avonds kan ik gewoon in een hoekje gaan staan en kijken hoe de anderen het naar hun zin hebben. Dan denk ik: O chill, dat heb je lekker gedaan. Daar kan ik echt van genieten.

Ten slotte blog ik. Ik schrijf de frustratie van me af. Zeker als je dan wordt ‘beloond’ met mooie en positieve reacties. Dat is echt heel fijn. Je merkt dat je niet de enige bent. Die bevestiging heb je soms gewoon even nodig en geeft je weer energie om door te gaan.

Op tijd een stapje terug

Ik herken nu ook wanneer ik een stap terug moet doen. Ik pik de signalen op. Ik kan nu eerder ingrijpen en anticiperen, zodat ik minder heftig ziek word. Waar ik dan in die mindere periodes mijn positieve energie vandaan haal? Ik weet hoe actief ik kan zijn en wat voor leuke dingen ik allemaal kan als ik me goed voel. Én hoeveel mensen ik help in mijn werk bij MedApp. Daar houd ik me aan vast. Voor mij is hoop een lichtpuntje. Daar moet je op leunen. Natuurlijk ben ik er ook wel eens klaar mee. Zeker zo richting de herfst en winterperiode. Maar wie wil dan niet liever dat de zon schijnt!”

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

MedApp apotheek

De slimme
apotheek

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.