sterrenrating-2

Kennisbank

Groeien, vernieuwen en tevreden klanten

Lees hier over de ervaringen van Lana als
coördinator en apothekersassistent

“Het mooie is dat het bedrijf voortdurend in beweging is. Wij zijn bezig met het vormgeven van de toekomst van de apotheek.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit als coördinerend apothekersassistent?

“In mijn huidige functie als coördinerend apothekersassistent draag ik zowel de verantwoordelijkheid voor receptverwerking als het begeleiden van mijn collega’s gedurende de dag. Mijn voornaamste taken omvatten het registreren van binnenkomende recepten en het verstrekken van alle benodigde informatie met betrekking tot het recept.

Mijn gemiddelde werkdag varieert afhankelijk van de taken die moeten worden uitgevoerd. Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan het verwerken van recepten en het koppelen van de juiste autorisaties, met name voor herhaalrecepten. Dit omvat ook het zorgvuldig controleren van elk recept, zoals gangbaar is in alle apotheken.

Naast mijn administratieve en coördinerende taken voer ik eerste uitgiftegesprekken met patiënten en bied ondersteuning bij specifieke begeleidingsbehoeften. Dit kan variëren van het verstrekken van aanvullende informatie over medicatie tot het beantwoorden van vragen die patiënten hebben.”

Hoe verschilt jouw werkomgeving bij MedApp van een traditionele apotheek

“Bij MedApp bevindt mijn werkomgeving zich op een kantoor, maar het is anders dan een traditionele apotheek. In plaats van achter een balie te werken, zit ik vaak apart met voornamelijk andere apothekersassistenten. Toch is er regelmatig interactie met collega’s van andere teams, die even langskomen voor een praatje.

Het grootste deel van mijn werk vindt plaats op kantoor, wat erg prettig is omdat het de communicatielijnen voor overleg verkort. Eén dag per week werk ik vanuit huis. Aangezien MedApp een online apotheek is, biedt dit de mogelijkheid tot thuiswerken, iets wat in een reguliere apotheek niet mogelijk zou zijn. Bovendien is het gebouw waarin we werken leuk aangekleed en heerst er een prettige sfeer.”

Lana en collega's - pauze

Wat was voor jou een project waar je trots op bent?

“Een project waar ik momenteel trots op ben, is het ontwikkelen van het dashboard voor basistaken bij MedApp. Dit dashboard stelt ons in staat om een beter overzicht te krijgen van de recepten die binnenkomen en wat we gedurende de dag verwerken. Hierdoor kunnen we beter inspelen op de behoeften, het personeel effectiever verdelen en onze werkdagen optimaler invullen. Als coördinator binnen het team richt ik me voornamelijk op het verbeteren van processen, het stroomlijnen van specifieke taken, en het optimaliseren van het autorisatiekoppelingsproces.

Gedurende dit project heb ik mezelf op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Sinds ik hier drie jaar geleden ben begonnen, heb ik voortdurend veel geleerd. Omdat ik vanaf het begin betrokken ben geweest bij de opbouw van de apotheek, heb ik kunnen zien hoe we zijn gegroeid en wat we hebben bereikt. Het is uitdagend om te zien dat er nog steeds veel veranderingen plaatsvinden en dat het altijd beter kan. We kunnen niet stil blijven zitten; we moeten continu streven naar verbetering.”

Hoe is de samenwerking met jouw collega's bij MedApp?

“De samenwerking met mijn collega’s bij MedApp is erg positief. We hebben een geweldig team, zoals basistaken, logistiek en het frontoffice team waar de apothekersassistenten werken. Er heerst een prettige sfeer en tijdens de pauze zie je iedereen bij elkaar komen.

Binnen het bedrijf worden ideeën en feedback op verschillende manieren besproken en meegenomen. We hebben regelmatig overleg met de coördinator om samen te kijken wat goed gaat en wat beter kan. Op maandagochtend hebben we een gezamenlijk overleg met andere teams om informatie uit te wisselen. Daarnaast is er altijd ruimte voor directe communicatie tussen collega’s. Als iemand binnen mijn team een suggestie heeft of iets wil veranderen, is er de mogelijkheid om dit direct op te pakken en te bespreken. In het algemeen wordt er bij MedApp actief naar ideeën en feedback geluisterd.”

Op welke manier worden jullie gestimuleerd om persoonlijk te groeien en nieuwe dingen te leren?"

“We hebben regelmatige overleggen waarin we nieuwe processen bespreken en iedereen wordt aangemoedigd om mee te denken over veranderingen die invloed hebben op de werkwijze van het team. Daarnaast worden er ook cursussen georganiseerd, dus we blijven voortdurend nieuwe dingen leren. Het is echt een omgeving waarin persoonlijke groei gestimuleerd wordt en waar we van eventuele fouten kunnen leren. Het bedrijf biedt dus volop kansen voor ontwikkeling en we worden aangemoedigd om onszelf voortdurend te blijven verbeteren.”

Openstaande vacatures
Apothekersassistente Lana

Geïnspireerd door
het verhaal van Lana

Waar wacht je nog op?
Solliciteer direct.