sterrenrating-2

Kennisbank

Inzichten, groei en samenwerken
de kracht van data

Ontdek Sharons ervaring als data-analist bij MedApp.

“MedApp sprak mij aan omdat je hier werkt tussen jonge, gedreven collega’s en daarnaast een maatschappelijke bijdrage levert aan de zorgwereld. Ik haal veel energie uit mijn werk, vooral wanneer ik heb gebrainstormd over hoe we een bepaalde afdeling beter kunnen ondersteunen met behulp van inzichten uit data.”

Het creëren van waardevolle inzichten

“Als data-analist bij MedApp draag ik bij aan het creëren van waardevolle inzichten uit gegevens. Mijn rol is het verzamelen, opschonen en analyseren van gegevens, evenals het maken van dashboards. Ik werk nauw samen met alle afdelingen binnen MedApp, aangezien elke afdeling behoefte heeft aan inzichten uit data.

Mijn werk is erg gevarieerd, elke dag is anders. De ene dag ben ik bezig met het maken van dashboards voor team receptaanvraag, de andere dag ben ik bezig met het structureren en opschonen van oproepdata. Soms sta ik op de voorgrond en beantwoord ik vragen, terwijl ik op andere dagen meer op de achtergrond bezig ben met puzzelen en het doen van analyses op onze data.”

Een betrokken werkomgeving die samen groeit

“Bij MedApp is iedereen erg betrokken. Bijvoorbeeld, als er handen tekort zijn bij logistiek, werkt het hele techteam een dagje mee. Dat is echt MedApp: elkaar helpen wanneer het nodig is. 

Ik ben hier nog niet zo lang, maar toen ik hier startte was iedereen erg bereid om me te helpen. Ik kon aan iedereen vragen stellen en niemand vond het erg om een half uurtje met mij te zitten om dingen uit te leggen. Hierdoor verliep mijn start bij MedApp een stuk sneller. Je kunt hier alles vragen, niets is te gek.”

Een project om trots op te zijn

“We hebben in relatief korte tijd een eerste versie van een realtime dashboard ontwikkeld. Dit dashboard stelt elke afdeling, voor zover mogelijk, in staat om actuele inzichten te krijgen in data die hun werkzaamheden ondersteunen. Het is nog niet helemaal perfect, maar we blijven stappen zetten om het te verbeteren.

Tijdens dit project heb ik veel geleerd. Als binnenkomer kreeg ik een hoop nieuwe indrukken. MedApp is een dynamisch, snel groeiend bedrijf. Je krijgt te maken met de verschillende processen, systemen en databronnen binnen het bedrijf, maar dit project bracht alles in één keer samen. Het versnelde het proces en leerde me hoe de verschillende afdelingen met elkaar verbonden zijn.”

Ruimte voor ideeën en groei

“Je kunt altijd je ideeën naar voren brengen. Hier staan ze er zelfs voor open. Daarnaast heb ik regelmatig één-op-één gesprekken over de voortgang binnen MedApp, maar ook persoonlijke onderwerpen.

Mijn werk is erg gevarieerd en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast hangt er een goede sfeer op de werkvloer, waar de borrels en andere activiteiten zeker aan bijdragen. We werken hier met fijne collega’s. Ze zijn serieus in hun werk, maar er is ook tijd voor grappen.”

MedApps support voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

“Toen ik hier net begon, had ik nog niet gewerkt met Google Cloud, waar ons datawarehouse zich bevindt. Ik kreeg direct de mogelijkheid aangeboden om een cursus hierover te volgen. Ook staat HR open om mee te denken over mijn doelen. We bespreken niet alleen hoe het is gegaan, maar ook hoe ik me in de toekomst verder wil ontwikkelen. 

Een kans die ik zie, is het meer automatiseren van het binnenhalen van data en meer integraties met systemen. Dit scheelt een heleboel handwerk. Een ander punt is het verbeteren van datakwaliteit. Inzicht in de kwaliteit van onze data is noodzakelijk om verbeteringen hierin te kunnen doorvoeren.

MedApp is een snelgroeiend bedrijf en de hoeveelheid data groeit in een razend tempo. Dit maakt het erg interessant en creëert veel mogelijkheden wat betreft data analyse en data science. Zo zou het bijvoorbeeld gaaf zijn om therapietrouw te kunnen voorspellen. Er liggen nog veel kansen waarbij we met data onze klanten kunnen helpen.”

Openstaande vacatures
Data-analist Sharon

Geïnspireerd door
het verhaal van Sharon

Waar wacht je nog op?
Solliciteer direct.