Hiv medicijnen

Je leven met hiv makkelijker maken.

Wil jij ook eenvoudig online je geneesmiddelen bestellen? Dat kan, met MedApp.
We hebben een handige app ontwikkeld, waarmee je je leven met medicijnen makkelijker maakt.
 
 • Altijd op tijd je geneesmiddelen innemen, dankzij de handige medicijnwekker.
 • Duidelijk inzicht in je voorraad, zodat je altijd weet hoeveel geneesmiddelen je nog hebt.
 • Zijn je medicijnen bijna op? Bestel ze gemakkelijk, direct vanuit de app. Wij bezorgen ze standaard, helemaal gratis.

Probeer MedApp gratis en vrijblijvend. Druk op de knop, laat je gegevens achter en we helpen je verder. 

Alles geregeld voor je hiv-medicijnen, met één handige app

Altijd inzicht in je medicatie

Vergeet jij ook wel eens je medicijnen? Of zit je vaak in onzekerheid of je nog wel genoeg medicijnen in huis hebt? Dankzij onze app is dat verleden tijd.

Met de app van MedApp:

 • Krijg je op tijd een seintje wanneer je je medicijnen moet innemen.
 • Weet je altijd precies hoeveel voorraad je nog hebt én wanneer deze bijna op is.
 • Ontvang je gratis tips, advies en nieuws rondom je medicijnen.

Neem op tijd je hiv-medicijnen in. Vooral bij aandoeningen als hiv is dat enorm belangrijk. Onze app met medicijnwekkers helpt je. Wil jij dat ook? Download gratis en vrijblijvend de app, voor iOS en Android.

MS

Heb je vragen over hiv-remmers?

Lees hier de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag over jouw medicijngebruik? Neem gerust contact met ons op!

Hiv is het virus dat aids veroorzaakt. Hiv breekt stap voor stap het afweersysteem af. Het afweersysteem zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen allerlei virussen en bacteriën. Als je afweersysteem verzwakt raakt, kan dat leiden tot symptomen en klachten. Je hebt aids als je afweersysteem zo erg verzwakt is, dat je lichaam zichzelf niet meer kan beschermen. Daarom is een goede behandeling van hiv erg belangrijk. MedApp kan je helpen bij het inpassen van jouw behandeling in je dagelijkse leven.

Nee, van hiv kun je niet genezen. Je kunt wel medicijnen krijgen. Dat zijn hiv-remmers. Hiv-remmers zorgen ervoor dat je niet ziek wordt van het virus. Ze zorgen ervoor dat je afweersysteem aansterkt en na enige tijd kun je hiv niet meer doorgeven. Je arts bepaalt dit. Hoe eerder je medicijnen krijgt, hoe kleiner de kans is dat je ziek wordt of het virus doorgeeft. Je moet hiv-remmers je hele leven blijven slikken.

Hiv-remmers zijn in te delen in vijf groepen. Iedere groep grijpt aan op een ander punt van de vermenigvuldiging van hiv, om dit proces vervolgens te blokkeren. Vaak bestaat een behandeling uit een combinatietherapie van medicijnen uit twee verschillende groepen. De medicijnen uit de verschillende groepen versterken elkaars werking. 

 

Hiv-remmers slaan aan als ze in het laboratorium kunnen zien dat hiv minder of niet meer in het bloed aanwezig is. Jouw arts test dit regelmatig. Een andere manier om te testen of je medicijnen aanslaan is er niet. Als je ziek geweest bent van het virus, ga je je na enige tijd wel beter voelen bij het gebruik van de juiste medicijnen. Heb je vragen over het innemen van je medicijnen? Twijfel je ergens over of loop je tegen iets anders aan? Laat je dan informeren door je arts of de MedApp apotheek.

Biktarvy, oftewel bictegravir met emtrici-tabine en teno-fovir, kent zoals ieder medicijn bijwerkingen. Neem altijd contact op met uw arts of apotheker als u zich zorgen maakt over één of meerdere bijwerkingen. Hoofdpijn, duizeligheid, maag- en darmklachten en psychische klachten komen bij 1 tot 10 op de 100 mensen voor. Zeer zelden komen gewrichtspijn en bloedarmoede voor.

Symtuza is een combinatie medicijn. In dit medicijn zitten 4 verschillende werkzame stoffen. Dat zijn daruna-vir, cobici-stat, emtrici-tabine en ten-ofoviralafenamide. Zoals ieder medicijn geeft het gebruik van Symtuza bijwerkingen. Bijwerkingen die zeer vaak voorkomen, zijn hoofdpijn, diarree en huiduitslag. Vaak komen jeuk, misselijkheid, braken, duizeligheid, abnormale dromen, spierpijn en gewrichtspijn voor. Ook komt vermoeidheid vaak voor.

Het is belangrijk om contact op te nemen met je arts of apotheker, als je ernstige bijwerkingen ervaart of als je er niet gerust op bent. Met MedApp heb je altijd al jouw geneesmiddeleninformatie bij de hand. Ook vergeet je met de medicatiewekker nooit meer je medicijnen. Probeer het zelf. Hier kun je de app downloaden.

Als jouw arts bevestigt dat de medicijnen aanslaan en je neemt ze trouw in, kun je na enige tijd geen hiv meer overdragen aan anderen. Dat betekent dat je dan veilig seks kan hebben, zonder condoom. Erg belangrijk is het trouw innemen van je medicijnen. Dat zorgt er namelijk voor dat het virus na een tijd niet meer aantoonbaar is in het lichaam. Dus; een succesvolle behandeling = veilig seks kunnen hebben. Het advies is wel om het condoom pas na bevestiging van de arts weg te laten.

Als je jouw medicijnen niet op vaste tijdstippen inneemt, krijgt het virus de ruimte om zich te muteren. Dit kan ervoor zorgen dat je resistent wordt voor bepaalde hiv-remmende medicijnen. Dan moet je een andere combinatie hiv-remmers voorgeschreven krijgen van je arts. Je kan maar een paar keer overstappen naar een andere combinatie. Het goed innemen van je medicijnen is dus erg belangrijk. MedApp kan jou hierbij helpen. Meld je aan, stap over naar onze apotheek en ervaar het zelf.

Een innameschema kan erg ingewikkeld zijn om toe te passen in je dagelijkse leven. Daarom heeft MedApp als enige apotheek in Nederland een gratis te gebruiken app die je helpt met het bijhouden en innemen van medicatie. In de MedApp app kan je je medicatie invoeren, voorraad bijhouden en inname schema’s en wekkers instellen. Probeer het, het is en blijft gratis. Hier kun je de app downloaden.

Gen-voya, oftewel emtricita-bine met teno-fovir en cobici-stat, is een veelgebruikte hiv-remmer. Zoals ieder geneesmiddel, geeft ook Gen-voya bijwerkingen. De bijwerkingen die het vaakst voorkomen (bij 10 tot 30 op de 100 mensen), zijn hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag, maag- en darmklachten en botontkalking. 

Deze bijwerkingen van Gen-voya doen zich zelden voor (bij 1 tot 10 op de 100 mensen): huidverkleuring, slapeloosheid, abnormale dromen, verminderde eetlust, verschijnselen van diabetes en meer vet op het lichaam door een verhoogd cholesterol. 

Dan zijn er nog bijwerkingen die zeer zelden voorkomen (bij minder dan 1 op de 100 mensen). Dat zijn spierpijn, leverziekten, nierontsteking en stemmingsveranderingen.

Het is belangrijk om in bepaalde situaties contact op te nemen met je arts of apotheker. Doe dat in ieder geval wanneer u een of meer van de volgende verschijnselen opmerkt: keelpijn met koorts, neusbloedingen, blaren in de keel, extreme vermoeidheid en onverklaarbare blauwe plekken. Dit kan wijzen op tekorten aan bepaalde bloedcellen.

Ook bij misselijkheid, braken, bewustzijnsverlies, geelzucht, koorts en diarree moet je contact opnemen met de arts of apotheker. 

Het is belangrijk om je bijwerkingen goed in de gaten te houden. Met MedApp heb je alle bijsluiters en geneesmiddeleninformatie altijd bij de hand. Probeer het eens en ervaar zelf hoe eenvoudig het is! Hier kun je de app downloaden.

De werkzame stoffen in Dovato zijn dolute-gravir en lami-vudine. Zoals alle medicijnen geeft ook Dovato soms bijwerkingen. Met MedApp heb je altijd de juiste informatie over jouw geneesmiddelen bij de hand. 

Zeer vaak komen de bijwerkingen hoofdpijn, misselijkheid en diarree voor (bij meer dan 10% van de gebruikers). Duizeligheid, slaperigheid, angsten, braken spierpijn, gewrichtspijn en huisuitslag komen vaak (bij 1-10% van de gebruikers) voor.

Als je een voorgeschiedenis hebt met depressie of psychiatrische ziekten, moet je dit bij de arts of apotheker aangeven. Ook als je te veel last hebt van de bijwerkingen, dien je een professional te benaderen.

Ervaar de voordelen!

Meer dan 50.000 mensen gebruiken MedApp

Alles geregeld voor je medicijnen, met één app

Altijd inzicht in je medicijnen.
Informatie en tips over je medicijngebruik.
Persoonlijke service: wij denken met je mee.

De medicijnwekker herinnert je aan je innames

Vergeet nooit meer je medicijnen.
Weet precie hoeveel medicijnen je nog op voorraad hebt.
Zie precies hoe goed je je medicijnen inneemt.

Je medicijnen thuisbezorgd, wanneer jij dat wilt

Precies weten wanneer je medicijnen binnen zijn.
Ook met spoed én in de avond.
Wij houden rekening met jouw merkvoorkeur.

Duidelijke leveringsafspraken

De gratis service van MedApp

We gaan een stapje verder, voor jou

Wist je dat we nóg meer doen om je leven met medicijnen makkelijker te maken?

 • We regelen je herhaalrecepten.
 • We bezorgen je medicijnen gratis bij je thuis, wanneer het jou uitkomt (ook met spoed).
 • We declareren bij jouw verzekeraar.
 • We houden rekening met jouw merkvoorkeur.
 • We geven je tips en advies over je medicijnen.

En het mooiste is: onze service is helemaal gratis!

Wil je hier meer over weten? Druk op de knop en laat je gegevens achter. We bellen je om je vragen te beantwoorden en meer informatie te geven. Samen met jou gaan we kijken hoe we je leven met medicijnen makkelijker kunnen maken.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Vergoed door alle verzekeringen

Wij werken onder andere samen met:

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een gratis en vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig

Inschrijven is snel en veilig

Na uw aanmelding ontvang u direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer u enthousiast bent plannen we graag een gratis en vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met u nemen we contact op met uw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we u op weg met de app en we gaan uw medicijnen thuis leveren.