sterrenrating

Kennisbank

Betrouwbare informatie van onze apothekers

Zorgverzekering en ADHD 2024: informatie en tips

Pit Janssen | Apotheker

man op computer

Heb jij ADHD en maak je gebruik van medicatie? December is de perfecte tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen voor het nieuwe jaar. Wat gaat er allemaal veranderen in 2024 rondom je ADHD-medicatie? Je leest het in dit artikel.

De belangrijkste veranderingen

  • DSW-groep (zorgverzekeraar) vergoedt in 2024 alle apotheekbereide ADHD-medicatie (methylfenidaat en dexamfetamine) van Regenboog Apotheek via de basisverzekering.
  • Andere verzekeraars vergoeden dit niet. Dat betekent dat je je medicijnen volledig zelf betaalt. Er geldt dan ook geen terugbetaalregeling vanuit de fabrikant.
  • Uitzondering: Het medicijn DEXmethylfenidaat van het merk Regenboog moet door alle verzekeraars uit het basispakket worden vergoed, als je eerst methylfenidaat of dexamfetamine hebt gebruikt.
  • Terugbetaalregelingen voor Elvanse en Tentin (dexamfetamine) dekken de gehele eigen bijdrage van € 250,-.
  • Voor het voorschrijven van dexamfetamine is het vereist dat eerst methylfenidaat is geprobeerd zonder (voldoende) effect, dit moet door de arts worden vermeld op het recept om onvoorziene kosten te voorkomen.

Belangrijke opmerking: heb je naast ADHD-medicatie ook andere zorgkosten? Controleer dan altijd of de gekozen verzekering voldoende dekking biedt!

Handige tip: De Gemeentepolis

De Gemeentepolis, speciaal voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking, is een collectieve zorgverzekering die veel mensen niet kennen. Meer dan 300 gemeenten bieden deze verzekering aan met lage premiekosten, vaak geen eigen risico en een goede aanvullende verzekering. Let op: Deze verzekeringen zijn niet opgenomen in online-verzekeringsvergelijkers.

Meer weten over verschillende soorten en effecten van ADHD-medicatie? Ontdek het hier.

MedApp apotheek

Ervaar onze

apotheek

Schrijf je in bij MedApp, dan helpen we je graag bij alles rondom je medicijnen.

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.

Krijg tot €250 terug voor je ADHD-medicijnen