sterrenrating-2

Kennisbank

De nieuwe app van MedApp

Hoe stapt u over?

Download de gratis app en ontdek MedApp zelf.

Nieuwe app

Eind 2020 hebben we een nieuwe medicijnapp gelanceerd om beter aan te sluiten bij onze service en de wensen van onze gebruikers. De app heeft diverse updates gehad en is in de loop van het jaar steeds verder ontwikkeld. Daardoor heeft deze verschillende nieuwe functies, zoals:

Gebruik op meerdere apparaten tegelijk

U kunt de app dus op uw telefoon, tablet of meerdere telefoons installeren en tegelijk gebruiken. Handig als u meerdere apparaten naast elkaar gebruikt!

Verschillende apotheekfuncties

Vanuit de app krijgt u veel informatie over uw medicijnen, zoals een medicijnlijst direct vanuit het apotheeksysteem en informatie rondom uw medicijnleveringen.

Diverse handige
filterfuncties

In de app filtert u makkelijk op onder andere aandoeningen en de medicijnen in uw medicijnlijst. Zo heeft u nóg beter inzicht in uw medicatie.

Gebruiksvriendelijkere app

De nieuwe app is iets anders en gebruiksvriendelijker opgebouwd. Het is voor u (als gebruiker van de oude app) misschien even wennen, want de nieuwe app werkt iets anders dan de oude. Onze behulpzame helpdesk helpt u graag op weg, zodat u uiteindelijk niet meer beter weet.

U gebruikt nu nog de oude app

U gebruikt op dit moment de oude (groene) app van MedApp. Zoals u misschien weet gaat de app binnenkort verdwijnen. U gebruikt nu de app en dit kunt u blijven doen. Wel gaan we steeds minder updates doen aan de app.

We geven vol gas op de nieuwe app, waardoor er steeds minder geld en tijd is voor het onderhoud van de oude versie. Functionaliteiten die veel onderhoud en opslag kosten, zullen de komende tijd daarom verdwijnen. Dit betekent dat sommige onderdelen binnen drie maanden niet meer ondersteund worden. We zullen u hier de komende tijd over blijven informeren. 

Bekijk de video

In deze video vertellen onze collega’s Mitchel en Teun meer over de overstap van de oude naar de nieuwe app:

Stap over naar de nieuwe app

U kunt de oude app dus blijven gebruiken. Deze wordt de komende maanden steeds verder uitgekleed en niet meer ondersteund, dus sommige functies zullen waarschijnlijk op een gegeven moment niet meer goed werken. We focussen ons volledig op de nieuwe app en zullen deze blijven doorontwikkelen.

Om u zo goed mogelijk op weg te helpen, zijn we bezig met een overstaphulp. Hiermee kunt u binnenkort heel gemakkelijk uw gegevens overzetten van de oude naar de nieuwe app. Ook komt er een PDF-export-functie voor uw dagboeken en labwaarden als u die in de oude app hebt staan.

Binnenkort komt op deze pagina meer informatie over het verdwijnen van de groene app. U krijgt ook informatie per mail en vanuit de groene app zelf. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

De oude app is uit de stores

De oude app is inmiddels uit de stores, dus die kunt u niet meer downloaden. U kunt deze nog gewoon blijven gebruiken op uw huidige apparaat. Als u een nieuwe telefoon of tablet gaat gebruiken, kunt u de app niet meer downloaden. Wel kunt u de app overzetten van uw oude telefoon of tablet naar uw nieuwe apparaat. Hoe u dat doet leest u hier.

Op deze pagina blijven we u informeren over de volgende stappen in het proces van de oude naar de nieuwe app.

Nu alvast de nieuwe app downloaden?

Dat kan! Download de app voor iOS of Android. Heeft u vragen of hulp nodig?  Stuur een e-mail naar helpdesk@medapp.nl en we helpen u zo snel mogelijk verder.