ADHD medicatie

MedApp. De slimme apotheek.

Heeft u ADHD, dan zijn daar prima medicijnen voor. Als moderne apotheek kunnen we daar heel veel over vertellen. Maar het blijft wat ons betreft niet bij medicijnen alleen. Juist bij ADHD is het ook belangrijk om op tijd je medicatie in te nemen. En dat is nu net één van de uitdagingen die ADHD patiënten hebben.

MedApp is geen gewone apotheek, wij zijn een apotheek in een app. Via uw telefoon helpen we u op een gebruiksvriendelijke en vertrouwde manier van een hoop zorgen rondom uw medicijngebruik af.
 
  • Hulp bij het op tijd innemen van uw ADHD medicijnen
  • Altijd de juiste ADHD medicatie in huis
  • Digitale bijsluiters & tips
  • Wij vragen uw recepten op en declareren deze bij uw zorgverzekering
  • Onduidelijk wat de bijbetalingen zijn of hoe u gebruik maakt van een terugbetaalregeling? Wij helpen!
  • Gratis en veilig thuis bezorgd

Meld u aan en ervaar het zelf!

Heeft u vragen over ADHD medicijnen?

De medicijnen die u bij ADHD gebruikt, zijn hulpmiddelen; de aandachtsstoornis verdwijnt er niet door. Er zijn stimulerende middelen zoals methylfenidaat en dexamfetamine. Deze middelen zorgen ervoor dat er meer dopamine vrijkomt in een belangrijk deel in de hersenen dat een rol speelt bij motivatie, handelingen en informatieverwerking. Daarnaast is er Atomoxetine. Dit middel vertraagt de heropname van noradrenaline. Daardoor versterkt de werking ervan. Tenslotte wordt ook Bupropion gebruikt. Dit is een antidepressivum dat werkt als selectieve remmer van de heropname van noradrenaline en dopamine. Al deze medicijnen zijn receptplichtig en alleen verkrijgbaar met een geldig recept bij een Apotheek zoals de MedApp apotheek.

Stimulantia (zoals Ritalin, Concerta, dexamfetamine) werken bij 50 tot 70% van de mensen voor het verminderen van de symptomen van ADHD. De stof werkt binnen 30 minuten na inname. Als het middel werkt, voel je je rustiger, energieker en helderder, heb je meer overzicht over je planning, meer zin in opruimen en ordenen, je kunt beter luisteren, dingen onthouden en je hebt minder aanvaringen of ruzie.

Als het medicijn niet goed werkt, betekent het niet dat je geen ADHD effecten hebt. Iedereen reageert anders op deze medicijnen. Als het medicijn niet werkt, klagen patiënten over sufheid of over een zombiegevoel. Als dat gebeurt is het medicijn niet geschikt voor jou. Twijfel je over de bijwerkingen dan is een apothekersassistent van de MedAp apotheek altijd bereikbaar om vragen te stellen.

Elke 2 tot 4 uur een tablet innemen is lastig. Daarom heeft MedApp als enige apotheek in Nederland een gratis te gebruiken app die je helpt met het bijhouden en innemen van medicatie. In de MedApp app kan je je medicatie invoeren, voorraad bijhouden en inname schema’s en wekkers instellen. Probeer het, het is en blijft gratis. Hier kun je de app downloaden.
Elke 2 uur een tablet innemen is lastig vol te houden. Daarom zijn er ook langer werkende preparaten op de markt. De bekendste hiervan is Concerta. Het is methylfenidaat in een capsule die langzaam steeds een deel van de stof afgeeft. Het werkt daardoor ongeveer 12 uur. De kans op uitwerken en rebound verschijnselen tijdens de dag is hierdoor kleiner. De dag van een volwassene duurt ongeveer 16 uur. Dit betekent dat je doorgaans 2 maal daags een capsule moet nemen of dat je losse tabletten erbij gebruikt als de eerste dosis is uitgewerkt. Maar let op: langwerkende medicatie wordt door sommige verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. De MedApp apotheek helpt je bij je medicijnkeuze en kan je informeren of jouw verzekering deze middelen vergoed. Voor een recent overzicht van deze vergoedingen kijk je op www.medicijnkosten.nl.
Medicatie voor ADHD heeft invloed op de rijvaardigheid. Om deze reden zijn er extra regels voor het verkrijgen of behouden van een rijbewijs. Lees hier meer.
Methylfenidaat (ook bekend als Ritalin en Concerta) en dexamfetamine horen beide tot de stimulantia. Dat wil zeggen dat het amfetamine-achtige stoffen zijn die onder de Opiumwet vallen. Dit betekent dat elk recept gecontroleerd wordt door de MedApp apotheek. Methylfenidaat en dexamfetamine zijn beide eerste keus medicijnen voor ADHD en beide middelen werken goed tegen de ADHD-symptomen. Ritalin remt de heropname van de neurotransmitters (boodschapperstoffen) dopamine en noradrenaline, terwijl dexamfetamine de afgifte van deze stoffen bevordert. Door dit verschil in werking is het mogelijk dat je wel op het ene, maar niet op het andere middel reageert. Samen zijn deze middelen bij 89% van de mensen met ADHD effectief. Methylfenidaat werkt 2 tot 4 uur en dexamfetamine 4 tot 5 uur. Dit betekent dat je 3 tot 6 keer per dag je medicatie op tijd moet innemen voor een stabiel effect. Dexamfetamine is tweemaal zo sterk als methylfenidaat. Daarom wordt bij dexamfetamine de helft van de dosis van methylfenidaat voorgeschreven. Heb je vragen, laat je dan altijd informeren door je dokter of de MedApp apotheek.
Ritalin is een merknaam voor de stof methylfenidaat. Naast Ritalin zijn er diverse fabrikanten die methylfenidaat aanbieden, zoals Mylan en Sandoz. De MedApp apotheek levert alle in Nederland beschikbare merken direct uit voorraad. Het exacte merk dat je krijgt kan afhangen van je verzekering.
De MedApp apotheek heeft alle merken methylfenidaat op voorraad. Je verzekering bepaalt welk merk zij vergoeden en onze apotheek levert medicatie van dat merk. Je kan met ons of je arts in gesprek wanneer een bepaald merk voor jou niet geschikt lijkt te zijn.
Welke medicijnen voor jou vergoed zijn, hangt af van je zorgverzekering. Kortwerkende methylfenidaat is altijd verzekerd vanuit de basisverzekering. Bepaalde doseringen Medikinet en Dexamfetamine zijn ook vergoed. Voor overige middelen zoals Concerta of Elvanse geldt een eigen bijdrage. De eigen bijdrage voor deze medicatie bedraagt maximaal 250 euro per persoon per jaar. Je bent in 2019 en 2020 dus maximaal 385 (eigen risico) + 250 (eigen bijdrage) = 635 euro totaal kwijt voor medicatie. De MedApp apotheek kan je helpen uitzoeken hoe dit exact voor jouw verzekering is en adviseren hoe je de bijbetalingen praktisch kan regelen.

De apotheek in een app voor jouw ADHD medicatie

Via uw telefoon helpen we u op een gebruiksvriendelijke en vertrouwde manier van een hoop zorgen rondom uw ADHD medicijngebruik af. Vooral de app is handig voor ADHD patiënten, want er zitten medicijnwekkers in die je helpen op tijd je medicijnen in te nemen. Maar ook voorraadbeheer, waarbij wij je een seintje geven als je nieuwe medicijnen moet bestellen.

 

Met een paar drukken op de knop heeft u altijd alle belangrijke informatie rondom uw ADHD medicijnen bij de hand. U kunt op ieder moment gemakkelijk contact opnemen met ons serviceteam. Zo zijn we zonder fysieke locatie juist heel dichtbij.

 

Daarnaast maken we je leven met medicatie zo gemakkelijk mogelijk. Zo vragen wij ook je recepten op bij je huisarts of psychiater en sturen we je ADHD medicijnen gratis naar je thuis.

 

Vanzelfsprekend bieden we alle services die je van een moderne apotheek mag verwachten. Zoals gratis levering van medicijnen, digitale bijsluiters, controle door de apotheker en eerste uitgiftegesprekken. Maar dan standaard voor iedereen en net een stukje slimmer.

Bij online apotheek MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen zo makkelijk mogelijk maken.

Ervaar de voordelen!

Nooit meer in de rij bij de apotheek

Wij bezorgen uw medicijnen gratis thuis. Dat scheelt een hoop tijd en is veiliger in tijden van COVID-19.

Asset 1

Optimale ondersteuning thuis

De medicijnwekker helpt u met het tijdig innemen van uw medicijnen. Ons serviceteam geeft advies over het vinden van de beste routine hiervoor.

Asset 1

Altijd de juiste medicijnen in huis

Het gebeurt u vast wel eens: ineens is de strip leeg! Vanaf nu houden wij dat voor u in de gaten. De app helpt om uw voorraad bij te houden en wij komen ruim op tijd in actie.

Asset 2

Geen gedoe met herhaalrecepten

Wij vragen uw herhaalrecepten op tijd voor u aan bij uw huisarts of specialist. Zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft.

Snel wennen aan een nieuw medicijn

Samen zorgen we ervoor dat een nieuw medicijn soepel wordt ingepast in uw ritme en houden we bijwerkingen in de gaten.

Asset 2

De juiste medicijncombinatie voor u

Onze apotheker controleert uw medicijnen proactief op wisselwerkingen en kijkt ook of uw medicijncombinatie verbeterd kan worden.

Eenvoudig in gebruik Wat een mooie uitgebreide apotheek app!! Super eenvoudig in gebruik!! Nu neem ik mijn medicijn op tijd in! En het is een sport om 100% innamen te scoren!! Want je moet gewoon je medicijnen innemen als alarm gaat!! Heeeel blij!!
Elsa1985
Apple App Store recensie
Apotheek totaal anders Eindelijk een apotheek die onnodige medicatie gestopt heeft. Hier kan ik mee uit de voeten.
Marieke Schouwenaars
Apple App Store recensie
App werkt als een dolle Een paar keer contact gehad per mail om de problemen die ik had door te geven. Telkens kreeg ik een mailtje dat er iets was aangepast en nu werkt de apotheek app als een dolle. Ik vergeet mijn medicatie nu nóóit meer. Scannen is een makkie 😉
Peter van Amen
Google Play Store recensie

Vergoed door alle verzekeringen

Zoals u gewend bent

Na uw aanmelding ontvang u direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer u enthousiast bent plannen we graag een gratis en vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met u nemen we contact op met uw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we u op weg met de app en we gaan uw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig

Inschrijven is snel en veilig

Na uw aanmelding ontvang u direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer u enthousiast bent plannen we graag een gratis en vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met u nemen we contact op met uw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we u op weg met de app en we gaan uw medicijnen thuis leveren.

Scroll naar top