sterrenrating

Complex medicijngebruik / Klantverhalen

Roxannes verhaal

MedApp brengt mij rust en structuur

Wij vroegen Roxanne naar haar ervaring met MedApp. Roxanne kreeg zo’n 2,5 jaar geleden de diagnose ADHD. Voor haar biedt MedApp de oplossing voor veel van haar uitdagingen.

Roxanne opent een pakketje van MedApp en kijkt lachend naar de camera.

Ik heb natuurlijk altijd al wat ADHD symptomen gehad. Dit waren eerst kleine dingen, zoals druk zijn, veel praten, afgeleid zijn, vergeetachtig zijn en bewegingsdrang. Hoe ouder ik werd en hoe meer verantwoordelijkheden ik in mijn leven kreeg, hoe meer ik merkte dat ik moeite had met basisdingen. Dingen waar andere mensen geen last van leken te hebben.

Mijn diagnose gaf mij duidelijkheid

Sinds ik gediagnosticeerd ben, is mijn leven een stuk rustiger. Ik denk dat ik nog nooit zoveel orde heb gehad in mijn leven. Daarnaast ken ik mezelf ook een stuk beter. Ik weet wat mijn mindere punten zijn, zoals concentratieproblemen en de drang om te bewegen, en hoe ik hierop kan inspelen. Maar ik weet ook wat mijn sterke punten zijn en hoe ik deze kan benutten. Begrijp me niet verkeerd, de chaos zal altijd blijven. Met behulp van cognitieve gedragstherapie en mijn medicatie, kan ik deze chaos wat meer managen.

Van diagnose tot medicijnen instellen

Tijdens het instellen van mijn medicatie en de dosering, had ik meerdere innamemomenten op een dag. Omdat ik deze innamemomenten met regelmaat vergat, ging ik op zoek naar een app die mij hierbij kon helpen. Zo kwam ik uiteindelijk bij de app van MedApp terecht. Eigenlijk had ik hierdoor al snel mijn innamemomenten onder controle.

Mijn ervaring als klant bij MedApp

MedApp brengt mij rust en structuur. Ik hoef niet meer te stressen omdat ik wéér eens vergeten ben mijn medicatie op te halen, want MedApp bezorgt het gratis thuis. Het is zo fijn om je geen zorgen meer te hoeven maken over het op tijd ophalen van je medicatie. Ook de app helpt mij bij het beheren van mijn ADHD. Ik registreer mijn klachten in het medisch dagboek in de app. Zo krijg ik meer grip op mijn ADHD.

Geen lange wachtrijen meer, geen overprikkeling in de apotheek meer.”

Roxanne opent haar pakketje van de MedApp apotheek

Persoonlijk contact en hulp

Ik herinner me nog het moment dat ik via MedApp hoorde dat Elvanse, mijn adhd-medicijn, niet leverbaar was vanuit de groothandel. Dit zorgde voor veel stress. Want eerlijk is eerlijk, ik ben een chaoot zonder medicatie. Daarnaast mag je niet zomaar stoppen met dit soort medicijnen. Dus dat gaf extra stress.

De medewerkers van MedApp hebben mij hier goed over geïnformeerd en hun uiterste best gedaan om te zorgen dat ik toch mijn medicijnen kon krijgen. Zo is dit uiteindelijk helemaal goed gekomen. Ik was zo opgelucht dat ik niet over hoefde te stappen op een ander medicijn.

Geld besparen met de terugbetaalregeling

Ik ben door MedApp op de hoogte gebracht van de terugbetaalregeling die van kracht is op sommige ADHD-medicatie. Mijn psychiater gaf aan dat veel zorgverleners niet weten hoe dit werkt en hier ook geen uitleg over geven. Daardoor lopen veel ADHD’ers een terugbetaling mis. Dit is al helemaal jammer omdat deze medicijnen niet heel goedkoop zijn naar mijn mening. Gelukkig biedt MedApp hiervoor de nodige hulp aan.

Ik vond het proces van de terugbetaalregeling met behulp van de medewerkers van MedApp gemakkelijk gaan. Samen met een medewerker van MedApp heb ik gekeken of ik in aanmerking kwam voor een terugbetaling van een deel van de kosten van mijn ADHD-medicatie. Dit bleek inderdaad zo te zijn. Vervolgens ben ik stap voor stap geholpen om dit traject op de juiste manier te doorlopen en zo een deel van de kosten terug te krijgen.

Meer informatie over de terugbetaalregeling bij ADHD-medicatie.

Voor mijn mede-ADHD’ers die nog twijfelen over MedApp…

Doen! Ik begon als klant bij MedApp, in de hoop dat zij me konden helpen met mijn innames en om meer structuur en inzicht te krijgen in mijn medicatiegebruik. Ondertussen heb ik een goede structuur en vergeet ik eigenlijk geen innames meer. Daarnaast hoef ik niet meer te bestellen, omdat mijn medicatie automatisch herhaald én thuisbezorgd wordt. Dit zorgt er dan ook weer voor dat ik minder stress en bijwerkingen heb.

MedApp apotheek

Ervaar onze

apotheek

Schrijf je in bij MedApp, dan helpen we je graag bij alles rondom je medicijnen.

Deel dit verhaal

De slimme
apotheek

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.