sterrenrating-2

Kennisbank

Hoe werkt het?

Een gratis app regelt alles rondom jouw medicatie

Wil je ook een app die je helpt om je leven met medicijnen makkelijker te maken? Op deze pagina leggen we uit hoe je een goede start maakt met de app van MedApp.

Download gratis en vrijblijvend de app, voor iPhone en Android.

Hand houdt zwarte mobiele telefoon vast waar de app op staat
witte telefoon toont de appstore

01

De app downloaden

Download de app van MedApp voor je iPhone via de App Store, of via de Play Store voor je Android-toestel. Kies vervolgens voor ‘Download’ of ‘Installeren’ om de app op je telefoon te installeren.

02

Medicijnen toevoegen

Als je de app opent, kun je direct een account aanmaken. Daarna krijg je een scherm waar je je medicijnen toevoegt. Dit kun je handmatig doen, of je scant heel eenvoudig de barcode van je medicijn. Zo heb je binnen een minuut je medicijnoverzicht in de app.

Mobiele telefoon toont de pagina om medicatie toe te voegen in de app
Mobiele telefoon toont schema en wekker in de app

03

Schema en wekkers instellen

Nu je jouw medicijnen hebt ingesteld, is het tijd voor je wekkers. Stel in de app gemakkelijk medicijnalarmen in voor verschillende momenten, zoals opstaan, diner en als je naar bed gaat. Maar ook aparte wekkers voor in het weekend, of op dagen dat je andere ritmes hebt. Je kunt ook vooraankondigingen en herinneringen instellen, zodat je nooit meer een inname mist.

04

Voorraad instellen

Stel nu je medicijnvoorraad in. Je kunt heel gemakkelijk per medicijn de voorraad ophogen met 10, 30 of 90 stuks, of je stelt de voorraad handmatig in. Het is ook mogelijk om halve en kwart tabletten in te voeren.

Als je een medicijn afvinkt in de app, wordt je voorraad automatisch aangepast. Zo heb je dus altijd een overzicht van je medicijnvoorraad en hoef je deze zelf niet meer te tellen. Handig toch?

Mobiele telefoon toont de voorraadpagina in de app
Mobiele telefoon toont het overzicht van ingenomen medicijnen

05

Aan de slag!

Nu je medicijnen staan ingesteld, kun je aan de slag. Je krijgt iedere keer een seintje als het tijd is om een bepaald medicijn in te nemen. Ook kun je per medicijn zien hoe goed je je medicijnen inneemt, maar ook bijvoorbeeld je medicijnlevering via de app bestellen en gratis thuis laten bezorgen.

telefoon toont medicijnwekker melding

Alles voor
je medicijnen in één handige app