In Nederland hebben zo’n zes miljoen mensen een chronische aandoening

Meer dan twee miljoen van hen gebruikt drie of meer medicijnen per dag

Leven met een chronische aandoening, dat vraagt vaak aanpassingsvermogen. Toch zijn er ondanks beperkingen, vaak ook nog allerlei mogelijkheden. Gelukkig vinden veel mensen ondanks hun ziekte toch een manier om er het beste van te maken. Op deze pagina delen wij hun inspirerende verhalen met jou.

Doe jij ook iets bijzonders, ondanks een chronische aandoening? Deel jouw verhaal met ons en wie weet sta jij binnenkort ook op deze pagina. Zo inspireer je weer anderen om de moed erin te houden!

Positieve energie

Haar chronische darmziekte heeft Tika’s leven ingrijpend veranderd. Toch vond ze de energie om de frustratie van haar ziekte om te zetten naar iets positiefs. Ze gebruikt haar kennis en ervaring om dagelijks anderen met een chronische aandoening te helpen.

Hoe ze dat doet?

Tante Von

Reuma heeft haar dagelijks leven ingrijpend veranderd, maar toch blijft ze doen wat ze het liefste doet: iedere woensdag zet ze wat lekkers klaar voor alle kinderen in de straat. Zo zijn er altijd wel een paar kindjes die na school even binnenlopen bij ‘tante Von’. 

Hoe ze dat volhoudt?

De Heilige Boontjes

Een aantal jaar geleden kreeg Pablo te horen dat zijn bloeddruk veel te hoog was. Dat dwong hem en zijn vrouw om hun levensstijl drastisch te veranderen. Je eetpatroon aanpassen, dat doe je niet zomaar even. Maar ze kregen er zoveel lol in, dat spontaan een nieuwe hobby ontstond. Nu is Pablo enthousiast organisator van kookclub de Heilige Boontjes, voor gezonde diners welteverstaan!

Hoe dat zo is gekomen?

Overstappen is zo geregeld

Leven met een chronische aandoening vraagt al om genoeg aanpassingen. Wij zijn de apotheek die met jou meebeweegt. Stap ook over naar MedApp en ervaar het zelf.

Scroll naar top