Duidelijke leveringsafspraken

Merkwisseling bij medicijnen

MedApp. De apotheek die met jou meedenkt

Een merkwisseling bij medicijnen, het kan voor veel onzekerheid zorgen als je gewend bent aan een bepaald medicijn. Wij proberen daarom als apotheek met je mee te denken. Zodat je zoveel mogelijk je eigen merk kan houden én goed geïnformeerd wordt. 
 
Wil je ook een apotheek die rekening houdt met jouw merkvoorkeur? Schrijf je in bij de MedApp apotheek. Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.
 

Wil je meer informatie? Lees hieronder verder.

Verschillende merken medicijnen

De meeste medicijnen bestaan in verschillende varianten (sterktes) en worden door meerdere fabrikanten geproduceerd. Zo zijn er verschillende merken Ibuprofen. Farmaceutisch gezien zijn deze merken gelijkwaardig, maar hulpstoffen kunnen wel verschillen. Niet ieder mens is hetzelfde en ook niet iedereen reageert hetzelfde.

Het kan daarom per persoon verschillen welk welk merk het beste aansluit op zijn of haar behoefte. Ook verschillen de hulpstoffen in de medicijnen wel ooit, waardoor de bijwerkingen per medicijnmerk ook anders kunnen zijn. Daarom vinden veel mensen het ook vervelend als ze van medicijnmerk moeten wisselen. Waarom gebeurt dat dan?

Verzekeraars vergoeden een bepaald medicijnmerk

Verzekeraars vergoeden vaak niet alle medicijnmerken. Het kan zelfs zo zijn dat het ene jaar een bepaald merk wel vergoed wordt en het volgende jaar niet meer. In zo’n geval moet je misschien van merk wisselen, terwijl je dat eigenlijk niet wil. Zo’n merkwisseling heet ook wel substitutie.

Substitutie van merk medicijnen

Als je gewend bent een bepaald merk medicijnen te nemen en dit merk wisselt dan, is dat natuurlijk vervelend. Zo’n merkwisseling is vaak onschuldig, omdat de werkzame stof meestal hetzelfde is. Maar er kunnen in dat nieuwe merk net andere hulpstoffen zitten, waardoor de werking van het medicijn en de bijwerken ook anders kunnen zijn. Dit kan voor onzekerheid zorgen.

Vergoeding verzekeraar

Als je gewend bent een bepaald merk medicijnen te nemen en dit merk wisselt dan, is dat natuurlijk vervelend. Zo’n merkwisseling is vaak onschuldig, omdat de werkzame stof meestal hetzelfde is. Maar er kunnen in dat nieuwe merk net andere hulpstoffen zitten, waardoor de werking van het medicijn en de bijwerken ook anders kunnen zijn. Dit kan voor onzekerheid zorgen.

Jouw merkvoorkeur

We proberen als apotheek zoveel mogelijk jouw merkvoorkeur te volgen. Als er een merkwisseling plaatsvindt, dan bieden we service op maat. We gaan je sowieso zo goed mogelijk informeren. Het kan niet zo zijn dat je ineens een ander merk medicijnen krijgt, terwijl je al heel lang hetzelfde merk medicijnen neemt. Wij denken met je mee.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op met onze apotheek, via apotheek@medapp.nl of +31 (0)40 304 6796.

Wil je je meteen inschrijven bij de MedApp apotheek? Dat kan ook. Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.  

Ervaar de voordelen!

Wij zorgen dat je alles in de hand hebt, zodat jij ondanks je ziekte meer tijd en energie overhoudt voor de dingen die ertoe doen.

Gebruiksvriendelijke app met medicijnwekkers

Een gratis app regelt alles rondom jouw medicijnen. Zo helpt de medicijnwekker je met het tijdig innemen van je medicatie. Ook tref je in de app alle bijsluiters en ‘kijksluiters’ voor jouw medicijnen.

Merkvoorkeur van jouw medicijnen staat voorop

We doen er alles aan om jouw merkvoorkeur te handhaven. Mocht er toch een merkwisseling plaatsvinden dan bieden wij service op maat en waar nodig een uitzondering voor pechvogels.

Gratis thuislevering van jouw medicijnen

Nooit meer in de rij staan bij de apotheek. Wij bezorgen jouw medicijnen ruim op tijd gratis thuis. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd. Ook spoedleveringen zijn mogelijk.

Nooit meer zonder medicijnen

Wij vragen jouw herhaalrecepten op tijd voor je aan bij jouw huisarts of specialist. Daarnaast helpt de app om jouw voorraad bij te houden en wij komen ruim op tijd in actie.

Persoonlijk contact wanneer het jou uitkomt

Heb je een vraag over jouw medicijnen? Bel of mail gerust! Onze assistentes staan altijd klaar om je van antwoorden en advies te voorzien.

Wij verbeteren jouw medicijncombinaties

Onze apotheker controleert jouw medicijnen proactief op wisselwerkingen en kijkt ook of jouw huidige medicijncombinatie verbeterd kan worden.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Meer weten?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Wellicht vind je het antwoord in onze Veelgestelde vragen.

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig!​​

Scroll naar top