sterrenrating-2

Kennisbank

Duidelijke leveringsafspraken

Merkwisseling bij medicijnen

MedApp. De apotheek die met jou meedenkt

Een merkwisseling bij medicijnen, het kan voor veel onzekerheid zorgen als je gewend bent aan een bepaald medicijn. Wij proberen daarom als apotheek met je mee te denken. Zodat je zoveel mogelijk je eigen merk kunt houden én goed geïnformeerd wordt. 
 
Wil je ook een apotheek die rekening houdt met jouw merkvoorkeur? Schrijf je in bij de MedApp apotheek. Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.
 

Wil je meer informatie? Lees hieronder verder.

Verschillende merken medicijnen

De meeste medicijnen bestaan in verschillende varianten (sterktes) en worden door meerdere fabrikanten geproduceerd. Zo zijn er verschillende merken Ibuprofen. Farmaceutisch gezien zijn deze merken gelijkwaardig, maar hulpstoffen kunnen wel verschillen. Dit maakt in principe niet uit voor de werking van het medicijn. Toch zien we dat er in sommige gevallen bijwerkingen optreden en dat mensen verward raken doordat het doosje en medicijn er anders uitzien. Daarom vinden veel mensen het ook vervelend als ze van medicijnmerk moeten wisselen. Waarom gebeurt dat dan?

Verzekeraars vergoeden een bepaald medicijnmerk

Verzekeraars vergoeden vaak niet alle medicijnmerken. Het kan zelfs zo zijn dat het ene jaar een bepaald merk wel vergoed wordt en het volgende jaar niet meer. In zo’n geval moet je misschien van merk wisselen, terwijl je dat eigenlijk niet wil. Zo’n merkwisseling heet ook wel substitutie.

Vergoeding verzekeraar​

De verzekeraar bepaalt dus vaak welk medicijnmerk wordt vergoed. Ook worden sommige medicijnen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan dan zijn dat je een eigen bijdrage moet doen, of dat je zelfs heel het medicijn zelf moet betalen. 

Jouw merkvoorkeur

We proberen als apotheek zoveel mogelijk jouw merkvoorkeur te volgen. Als er een merkwisseling plaatsvindt, dan bieden we service op maat. We voorkomen verwarring, door je vooraf te informeren over een merkwisseling. Het kan niet zo zijn dat je ineens een ander merk medicijnen krijgt, terwijl je al heel lang hetzelfde merk neemt. Wij denken met je mee.

Wanneer toch een merkwisseling?

Soms kan het zijn dat je toch een ander medicijnmerk krijgt.

Merk niet leverbaar

Als een bepaald medicijnmerk niet (meer) beschikbaar is, moeten we helaas een ander merk leveren. Dit merk heeft dan wel dezelfde werking, maar is van een andere fabrikant. Het medicijn kan van vorm verschillen en andere hulpstoffen bevatten. We proberen hier altijd zo goed mogelijk met je mee te denken.

Nederlandse variant niet beschikbaar

Het kan ook voorkomen dat de Nederlandse versie van het medicijn niet meer leverbaar is. We gaan dan kijken of het merk nog wel in een buitenlandse versie beschikbaar is. Je krijgt dan precies hetzelfde medicijn, maar dan in een ander doosje. De hulpstoffen zijn dus ook precies hetzelfde. De verpakking is in een andere taal en er zit een Nederlands etiket op. Maar het medicijn dat erin zit, is hetzelfde als dat je gewend bent.

Wil je weten over merwisselingen van medicijnen? Neem gerust contact op met onze apotheek, via apotheek@medapp.nl of 040 304 6796.

Wil je je meteen inschrijven bij de MedApp apotheek? Dat kan ook. Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.

Ervaar de voordelen!

Meer dan 50.000 mensen gebruiken MedApp

Alles geregeld voor je medicijnen, met één app

Altijd inzicht in je medicijnen.
Informatie en tips over je medicijngebruik.
Persoonlijke service: wij denken met je mee.

De medicijnwekker herinnert je aan je innames

Vergeet nooit meer je medicijnen.
Weet precies hoeveel medicijnen je nog op voorraad hebt.
Zie precies hoe goed je je medicijnen inneemt.

Je medicijnen thuisbezorgd, wanneer jij dat wilt

Precies weten wanneer je medicijnen binnen zijn.
Ook met spoed én in de avond.
Wij houden rekening met jouw merkvoorkeur.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Meer weten?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Wellicht vind je het antwoord in onze Veelgestelde vragen.

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig!​​