sterrenrating-2

Kennisbank

Bug-vrije releases
en tevreden klanten

Lees Mitchels ervaring als product owner bij MedApp.

“Als je houdt van verantwoordelijkheid en graag wilt bijdragen aan de groei van een bedrijf, dan zit je bij MedApp zeker goed.”

Wat houdt de rol van de product owner in?

“Als product owner van de app ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van het team en het bewaken van de voortgang. Ik beheer wat we doen en wanneer. Hierbij werk ik nauw samen met verschillende stakeholders, zoals onze app-gebruikers, de developers en designers van het app-team. Maar ook met de teamleads van bijvoorbeeld marketing en de klantenservice. Iedereen heeft wensen en ik help bij het vormgeven en realiseren in de app.

Ook ben ik dagelijks met het team bezig. Ik heb regelmatig één-op-één-gesprekken om te bespreken hoe alles gaat, zowel op werk als daarbuiten. En ik voer de beoordelingsgesprekken en sollicitaties voor het tech-team.”

Hoe zou je de sfeer en werkomgeving omschrijven?

“Bij MedApp heerst een informele sfeer, maar er wordt ook hard gewerkt. Je ziet hier dat we allemaal samen van MedApp een succes willen maken. We zijn bereid om elkaar te helpen en werken samen totdat het werk goed is. Bovendien delen we een sterk gevoel van verantwoordelijkheid. Hoewel er een duidelijke rolverdeling is, krijg je ook de vrijheid om jouw rol op jouw eigen manier in te vullen. Je ziet hier geen mensen die simpelweg hun tijd vullen.”

Heb je een voorbeeld van een idee dat je hebt bedacht en hoe je dit hebt aangepakt?

“Bij MedApp is ruimte voor ideeën én je kunt deze ook snel uitvoeren. Zo heb ik een aantal maanden als manager van de customer service gewerkt. Daar merkte ik dat er rondom het welkomstcadeau nog een aantal dingen niet goed werkte. We hadden diverse reclames op Facebook met verschillende welkomstcadeaus die je krijgt als je klant wordt. 

Klanten kregen alleen soms hun beloofde welkomstcadeau niet, vanwege een foute terugkoppeling door Facebook of een interne fout bij ons. Dit zorgde voor veel gedoe en ontevredenheid. Daarom kwam ik met het idee om de keuze voor een welkomstcadeau toe te voegen aan onze app. 

Met onze app-designer Twan maakten we de nodige mock-ups en pitchten het idee bij het marketingteam. Iedereen was enthousiast! We hebben toen met diverse techteams het project direct gerefined. In een periode van vier weken hebben we de functionaliteit ontwikkeld om in de app dynamisch de actuele welkomstcadeaus te tonen. Daarnaast moesten we het CRM-systeem uitbreiden en heeft het team Data-integratie de synchronisatie ontwikkeld. 

Het marketingteam heeft de Facebook-campagnes vervolgens aangepast om mensen de welkomstcadeau keuze te laten maken in de app, waarop we meer app installaties kregen. Hierdoor waren alle problemen die de customer service ondervond met de welkomstcadeaus helemaal opgelost.

De snelle samenwerking tussen teams om goede ideeën te realiseren, mét een technisch goed doordachte aanpak, is voor mij tekenend voor MedApp.”

Wat vind je het leukste aspect van werken bij MedApp?

“Het leukste van werken bij MedApp is de vrijheid die ik krijg om mijn rol zelf vorm te geven. Je hebt een vaste set aan verantwoordelijkheden en taken, maar er is altijd ruimte om dit op je eigen manier in te vullen. Ook is er regelmatig wat te verkennen buiten je functie als je je breder wil oriënteren.

Op dit moment werk ik bijvoorbeeld nauw samen met het team Receptaanvraag om technische verbeteringen door te voeren, zodat hun processen soepeler verlopen.

Ik werk dus dagelijks samen met diverse andere mensen dan mijn eigen team, wat het werk leuk houdt. Bij MedApp is er altijd ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor persoonlijke groei en het realiseren van je ambities.”

Openstaande vacatures
Product owner Mitchel

Geïnspireerd door
het verhaal van Mitchel

Waar wacht je nog op?
Solliciteer direct.