Kennisbank

4 stappen om je medicijnen goed in te nemen

Inge Stakenborg | Contentspecialist

De vier belangrijkste stappen om je medicijnen goed in te nemen:

  1. Bespreek je medicijninstructies met je huisarts of specialist.
  2. Doe navraag bij de apotheek als er onduidelijkheden zijn rondom je medicijnen.
  3. Bepaal wat het beste tijdstip is om je medicijnen in te nemen.
  4. Installeer MedApp en stel medicijnwekkers in voor je innamemomenten.

1. Bespreek je medicijninstructies met jouw huisarts of specialist

Op het moment dat er een diagnose gesteld wordt, komt er veel op je af. Je bent niet alleen ziek, maar moet hier ook nog medicijnen voor in gaan nemen. Het is dan zaak om duidelijkheid te krijgen over je behandeling. Uiteraard kunnen we ons voorstellen dat je op dat moment overdonderd bent. Het is dan goed om met twee personen naar de afspraak met je arts of specialist te gaan. Twee horen meer dan één. Schroom ook niet om na je afspraak contact op te nemen met je huisarts of specialist. Zij hebben liever dat je snapt wat er van je verwacht wordt tijdens de behandeling, dan dat je alles op zijn beloop laat. Dat kan leiden tot verkeerd gebruik van jouw medicijnen.

Jouw arts of specialist zal een recept voor je maken. Veel artsen en specialisten sturen dit recept automatisch door naar je apotheek, soms vergezeld van een herhaalrecept.

2. Doe navraag bij de apotheek als er onduidelijkheden zijn rondom je medicijnen

Welke bijwerkingen kan ik verwachten als ik dit medicijn in ga nemen? Kan ik deze medicijnen gewoon gebruiken naast mijn andere medicijnen? Wat moet ik doen als ik een innamemoment oversla? Het kan zomaar zijn dat je nog met veel vragen zit zodra je bij de apotheek komt.

Een apotheker is in de regel prima in staat om dat soort vragen te beantwoorden. Sterker nog, als je een nieuw medicijn aan je bestaande innameschema toe gaat voegen, is het handig om eens een scan aan te vragen bij de apotheek. De apotheker kan dan beoordelen of je beter minder medicijnen of andere medicijnen kunt gebruiken.

3. Bepaal wat het beste tijdstip is om jouw medicijnen in te nemen

Sommige medicijnen moeten op een nuchtere maag ingenomen worden. Of dat geldt voor jouw specifieke medicijn, heeft jouw arts of specialist al gemeld en staat meestal ook op het recept en de verpakking. Sommige medicijnen kun je gelijktijdig innemen en andere moet je apart, of onder andere omstandigheden, innemen.

Hierdoor kan het soms best complex worden om juist en op tijd al je medicijnen in te nemen. Daarom is het verstandig om een systeem te gaan hanteren. Dat kan met een pillendoosje, maar er zijn ook modernere hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen.
Het is in ieder geval van belang dat je inzichtelijk hebt wanneer en onder welke omstandigheden je welk medicijn gebruikt.

4. Installeer MedApp en stel medicijnwekkers in voor jouw innamemomenten

MedApp is een apotheek in een app, gratis te downloaden voor je Android of iOS telefoon of tablet. In MedApp stel je al je medicijnen in en op welk moment van de dag je deze in moet nemen. Als het innamemoment aanbreekt, geeft MedApp je een seintje op je telefoon en laat je zien welke medicijnen je op dat moment moet innemen. Op die manier heb je ook een overzicht van al je medicijnen bij de hand. Heel erg handig bij een volgende afspraak met je arts. Daarnaast zorg je door over te stappen naar de MedApp apotheek, ervoor dat je altijd de juiste medicijnen in huis hebt. Je herhaalrecepten worden voor je aangevraagd en je medicijn worden gratis thuisbezorgd.  

Zo mis je nooit meer een innamemoment.

Installeer MedApp nu.

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Nieuwe functies en ontwikkelingen | april 2022

App-updates 0.28 en 0.29 Updates MedApp-app april 2022 De afgelopen tijd hebben we weer ons best gedaan om de app verder uit te breiden en te verbeteren. Hieruit zijn 2 app-updates gekomen: Update 0.28 In deze update zijn verschillende verbeteringen

Nieuwe functies en ontwikkelingen | maart 2022

3 app-updates en heel veel nieuwe functies! Updates app maart 2022 De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de meestgevraagde functies toe te voegen aan de app. Dit heeft geleid tot maar liefst 3 app-updates: versie 0.25, 0.26 en

MedApp apotheek

De slimme
apotheek

In dit bericht
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 en op donderdag tot 21:00 uur.