sterrenrating-2

Kennisbank

4 stappen om je medicijnen goed in te nemen

Pit Janssen | CEO & Apotheker

Je wilt dat de behandeling tegen je aandoening goed aanslaat. Het is dan erg belangrijk om je medicijnen goed in te nemen. Met deze vier stappen bereid je je daarop goed voor!

  1. Bespreek je medicijn-instructies met je huisarts of specialist.
  2. Doe navraag bij de apotheek als er onduidelijkheden zijn rondom je medicijnen.
  3. Bepaal wat het beste tijdstip is om je medicijnen in te nemen.
  4. Installeer de app van MedApp en stel medicijnwekkers in voor je innamemomenten.

Benieuwd naar de details die bij deze stappen horen? Hieronder vind je direct meer.

1. Bespreek je medicijn-instructies met je huisarts of specialist

Vanaf het moment dat er een diagnose gesteld wordt, komt er veel op je af. Misschien komt de diagnose zelfs als een schok. Het is dan voor te stellen dat je misschien niet alle informatie over je behandeling goed kunt opnemen. Het is dan goed om vooraf te regelen om met twee personen naar de afspraak met je arts of specialist te gaan. Twee horen immers meer dan één.

Jouw arts of specialist zal een recept voor je maken. Veel artsen en specialisten sturen dit recept automatisch door naar je apotheek, soms vergezeld van een herhaalrecept.

Schroom ook niet om na je afspraak contact op te nemen met je huisarts of specialist, zeker als je nog vragen hebt. Zij hebben liever dat je snapt wat er van je verwacht wordt tijdens de behandeling dan dat je alles op zijn beloop laat. Dit laatste kan namelijk leiden tot verkeerd gebruik van jouw medicijnen.

2. Doe navraag bij de apotheek als er onduidelijkheden zijn rondom je medicijnen

  • Welke bijwerkingen kan ik verwachten als ik dit medicijn in ga nemen?
  • Kan ik deze medicijnen gewoon gebruiken naast mijn andere medicijnen?
  • Wat moet ik doen als ik een innamemoment oversla?

Je kunt altijd terecht bij de apotheek voor vragen zoals deze. Gebruik je een nieuw medicijnen, dan is het handig om eens een scan aan te vragen bij de apotheek. De apotheker beoordeelt dan of je beter minder of andere medicijnen kunt gebruiken.

3. Bepaal wat het beste tijdstip is om jouw medicijnen in te nemen

Sommige medicijnen moet je op een nuchtere maag innemen. De arts of specialist geeft dit al aan als je het medicijn met hem of haar bespreekt. Of je een medicijn nuchter moet innemen, staat meestal ook op het recept en op de verpakking van het medicijn.

Sommige medicijnen kun je gelijktijdig innemen en andere moet je apart, of onder andere omstandigheden, innemen. Hierdoor kan het soms lastig worden om op de juiste manier en op tijd je medicijnen te gebruiken. Gebruik in dat geval een pillendoosje of zoek naar een moderner hulpmiddel, zoals de app van MedApp. Het is, in ieder geval, van belang dat je weet wanneer en onder welke omstandigheden je een bepaald medicijn gebruikt.

4. Installeer MedApp en stel medicijnwekkers in voor jouw innamemomenten

MedApp is een apotheek in een app, gratis te downloaden voor je Android of iOS telefoon of tablet. In de app voer je al je medicijnen in. De app geeft een seintje op je telefoon als het tijd is voor een inname. Je hebt ook altijd een overzicht van al je medicijnen bij de hand. Dat is heel handig voor een volgende afspraak met je arts!

Stap je meteen over naar de MedApp apotheek? Je krijgt dan altijd je chronische medicijnen op tijd thuisbezorgd. Gratis en voor niets! Herhaalrecepten aanvragen? Ook dit doet de apotheek automatisch voor je. Installeer nu de gratis app, verken meteen alle functies en mis nooit meer een innamemoment!

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Wat gebeurt er als ik medicijnen bestel?

MedApp heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Met deze groei neemt ook het aantal pakketten toe dat ons pand verlaat. Op dit moment versturen we zo’n 1200 pakketten per week, waarvan ongeveer 125 met een spoedkoerier voor dringende

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.