sterrenrating-2

Kennisbank

MedApp doneert ruim 1000 euro aan Voedselbanken Nederland

Pit Janssen | CEO & Apotheker

Kerst uitslag

Uitslag van de kerstactie bekend: MedApp doneert ruim 1000 euro aan Voedselbanken Nederland

Begin december lanceerden we vanuit MedApp onze kerstactie: voor elke nieuwe klant die zich aanmeldde in deze feestmaand zouden we € 10,00 aan een goed doel doneren. Wij kozen drie goede doelen uit waarop gestemd kon worden. Na 446 stemmen, ruim 200 gelukwensen en 116 nieuwe inschrijvingen is het tijd om de balans op te maken! 

2020 heeft door corona een andere lading gekregen. Dat gold ook voor de feestdagen. Waar Kerstmis normaal in het teken staat van familie, geborgenheid maar bovenal samen zijn werd ons gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor velen was dit een uitzondering, maar voor sommigen is een eenzame kerst helaas niet anders dan anders. 

1160 euro naar de Voedselbank

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Dat is veel… Wij weten ook dat wij alleen eenzaamheid niet gaan oplossen, maar door de opbrengst van deze actie kunnen we hopelijk een kleine bijdrage leveren. We zijn daarom blij om bekend te mogen maken dat we 1160 euro doneren aan Voedselbanken Nederland!

Met maar liefst 58% van de stemmen is Voedselbanken Nederland het winnende goede doel. En omdat er in de maand december 116 mensen zich hebben ingeschreven bij onze apotheek, maken we een mooi bedrag van € 1160,- over naar Voedselbanken Nederland!

Wij willen iedereen bedanken voor de mooie gelukwensen, de stemmen én de inschrijvingen voor onze apotheek!   

Voedselbanken Nederland

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan ongeveer 90.000 mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Helaas worden dat er steeds meer.

Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als de voedseloverschotten beter verdeeld worden? Dat is niet alleen goed voor de mensen die het nodig hebben, maar daar is ook het milieu bij gebaat. Afgelopen jaar verzamelden de voedselbanken in Nederland ongeveer 50 miljoen (!) producten in met een totale waarde van 74 miljoen euro. Het merendeel daarvan is voedsel dat anders verspild zou worden. 

Op landelijke schaal krijgen Voedselbanken Nederland veel steun van bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zij doneren of zamelen geld in. Ook worden er voedsel en diensten aangeboden. Wil je meer weten over de Voedselbank of weten wat je in je eigen regio kunt bijdragen? Kijk dan eens op voedselbankennederland.nl

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

MedApp heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Met deze groei neemt ook het aantal pakketten toe dat ons pand verlaat. Op dit moment versturen we zo’n 1200 pakketten per week, waarvan ongeveer 125 met een spoedkoerier voor dringende

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.