COPD medicijnen

Vergeet ze nooit meer met onze app.

Leven met COPD vraagt om veel aanpassingen. Vanaf het moment dat je de diagnose krijgt, verandert er veel in je leven. Je gaat medicijnen gebruiken en als je rookt, moet je hiermee stoppen. COPD medicijnen verbeteren de longfucntie. Daarom is het erg belangrijk om je medicijnen trouw in te nemen. 

MedApp kan dit voor jou betekenen:

 • Door de medicijnwekker in de app vergeet je nooit meer je medicijnen
 • Je medicijnen worden altijd bij je thuisbezorgd, wanneer jij dat wil
 • Spoedmedicatie dezelfde dag nog in huis
 • Jouw herhaalrecepten worden door ons aangevraagd bij de arts
Heb je interesse? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Wil je meer informatie over COPD medicijnen, de app of de apotheek? Lees dan hieronder verder.

Alles geregeld voor je COPD medicijnen, met één handige app

Altijd inzicht in je medicatie

Vergeet jij ook wel eens je medicijnen? Of zit je vaak in onzekerheid of je nog wel genoeg medicijnen in huis hebt? Dankzij onze app is dat verleden tijd.

Met de app van MedApp:

 • Krijg je op tijd een seintje wanneer je je medicijnen moet innemen.
 • Weet je altijd precies hoeveel voorraad je nog hebt én wanneer deze bijna op is.
 • Ontvang je gratis tips, advies en nieuws rondom je medicijnen.

Neem op tijd je COPD medicijnen in. Vooral bij aandoeningen als COPD is dat enorm belangrijk. Onze app met medicijnwekkers helpt je. Wil jij dat ook? Download gratis en vrijblijvend de app, voor iOS en Android.

MS

Antwoorden op je vragen over COPD medicijnen

Als je de diagnose COPD krijgt of hebt, is het logisch als je vragen hebt. Er zijn veel soorten medicijnen met allemaal hun eigen bijwerkingen. Hieronder kun je meer lezen over deze medicijnen en over MedApp. Mocht je daarna nog vragen hebben, of als je twijfelt of de MedApp apotheek iets voor jou is, kun je gerust contact met ons opnemen.

Heb je COPD en rook je? Het is belangrijk om te stoppen met roken. Bij COPD gaan er steeds meer longblaasjes stuk. Longblaasjes zijn erg belangrijk om goed te blijven ademen. Ze zorgen ervoor dat je lichaam gezonde, schone lucht krijgt en afvalstoffen je lichaam verlaten. Met roken maak je deze longbaasjes ook stuk. 

Zodra je stopt met roken, wordt de kans kleiner dat je de longblaasjes verder kapot maakt. Je zult na enige tijd merken dat je meer lucht en minder klachten krijgt. 

Als apotheek kunnen we je helpen met stoppen met roken. Stoppen zonder medicijnen is het beste. Soms is dit zó moeilijk, dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Wij kunnen stop-medicatie leveren. We kunnen je via onze app handige tips geven om te stoppen, maar ook een seintje geven als je je medicijnen moet innemen. Jouw gezondheid is onze zorg!

Het is erg belangrijk om de juiste inhalatietechniek toe te passen. Als je dit namelijk niet doet, werken de medicijnen niet optimaal. Maar wat is dan de juiste techniek? De apotheek en/of je specialist kunnen je hierbij helpen. Als je te weinig effect merkt van je puffers, kan het zijn dat je techniek niet juist is. Bij MedApp kun je altijd een beeldbelafspraak maken. Eén van onze ervaren apothekersassistenten helpt je dan bij het verbeteren van jouw techniek, en dat kan gewoon vanuit huis. Zo hou je energie over voor dingen die er echt toe doen.

Er zijn kortwerkende én langwerkende luchtwegverwijders. Ze hebben allebei een andere functie.

Salbutamol, terbutaline, ipratropium en de combinatie van ipratropium en fenoterol zijn voorbeelden van kortwerkende luchtwegverwijders. Deze kun je innemen wanneer je een aanval hebt, om dit zo snel mogelijk te stoppen. Na enkele minuten werken deze.

Langwerkende luchtwegverwijders zijn glycopyrronium, aclidinium, formoterol, salmeterol en indacaterol. Deze medicijnen zijn niet bedoeld om je van een aanval af te helpen. Als je een aanval hebt, moet je een kortwerkende luchtwegverwijder nemen. De langwerkende zijn bedoeld voor mensen die vaker aanvallen hebben, om zo deze aanvallen te voorkomen. Deze medicijnen worden soms in combinatie gegeven, om het effect te versterken.

Vergeet je vaak je medicijnen in te nemen? Probeer dan onze app. Hier kun je medicijnwekkers instellen, zodat je je medicijnen niet meer hoeft te vergeten. Ook hoef je niet meer naar de apotheek om je medicijnen op te halen. Deze worden namelijk gratis, wanneer jij dat wil, bij je bezorgd. Zo kun je meer energie overhouden voor dingen die er echt toe doen. 

Ontstekingsremmers, ook wel bijnierschorshormonen of corticosteroïden genoemd, zijn bij COPD erg belangrijk. 

Bij COPD is het slijmvlies in uw longen ontstoken. Deze ontsteking zorgt ervoor dat de longblaasjes kapot gaan. Deze longblaasjes worden niet meer gezond. Daarom kan het je erg helpen om corticosteroïden te gebruiken. Deze schrijft je arts voor. Het trouw innemen van deze medicijnen, zorgt ervoor dat de conditie van de longen verbetert en de benauwdheid zal afnemen. Heb je moeite met het trouw innemen van je medicijnen? Misschien is onze app dan iets voor jou. Voorbeelden van corticosteroïden zijn beclometason, budesonide, ciclesonide en fluticason.

Deze medicijnen zijn ook verkrijgbaar in een inhalator samen met langwerkende luchtwegverwijders.

 

Als je net gestopt bent met roken, kun je hier extra last van hebben. Dit betekent dat je longen zichzelf op aan het schonen zijn, een goed teken dus!

Taai slijm kan enorm vervelend zijn. Bij COPD worden vaak luchtwegverwijders en luchtwegbeschermers voorgeschreven, zoals acetylcysteïne. Dit medicijn maakt het slijm dunner, waardoor het makkelijker op te hoetsen is. Dit is een geneesmiddel dat zonder recept te verkrijgen is.

 

MedApp heeft met alle zorgverzekeraars contracten. Medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, moeten vaak zelf betaald worden, hier kunnen wij helaas geen verandering in brengen. Medicijnen op recept kunnen wij vrijwel altijd declareren bij je zorgverzekeraar. 

Ook merkwisselingen proberen we zo veel mogelijk te reduceren. Het wisselen van een medicijn kan weer nieuwe bijwerkingen veroorzaken. Daarom proberen wij er alles aan te doen om aan jouw merkvoorkeuren te voldoen. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.

Ervaar de voordelen!

Wij zorgen dat je alles in de hand hebt, zodat jij ondanks je ziekte meer tijd en energie overhoudt voor de dingen die ertoe doen.

Gebruiksvriendelijke app met medicijnwekkers

Een gratis app regelt alles rondom jouw medicijnen. Zo helpt de medicijnwekker je met het tijdig innemen van jouw COPD medicatie. Ook tref je in de app alle bijsluiters en ‘kijksluiters’ voor jouw medicijnen.

Merkvoorkeur van jouw medicijnen staat voorop

We doen er alles aan om jouw merkvoorkeur te handhaven. Mocht er toch een merkwisseling plaatsvinden dan bieden wij service op maat en waar nodig een uitzondering voor pechvogels.

Gratis thuislevering van jouw medicijnen

Nooit meer in de rij staan bij de apotheek. Wij bezorgen jouw medicijnen ruim op tijd gratis thuis. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd. Wij kunnen spoedmedicatie bij een schub leveren.

Nooit meer zonder medicijnen

Wij vragen jouw herhaalrecepten op tijd voor je aan bij jouw huisarts of specialist. Daarnaast helpt de app om jouw voorraad bij te houden en wij komen ruim op tijd in actie.

Persoonlijk contact wanneer het jou uitkomt

Heb je een vraag over jouw medicijnen? Bel of mail gerust! Onze assistentes staan altijd klaar om je van antwoorden en advies te voorzien.

Wij verbeteren jouw medicijncombinaties

Onze apotheker controleert jouw medicijnen proactief op wisselwerkingen en kijkt ook of jouw huidige medicijncombinatie verbeterd kan worden.

Duidelijke leveringsafspraken

De gratis service van MedApp

We gaan een stapje verder, voor jou

Wist je dat we nóg meer doen om je leven met medicijnen makkelijker te maken?

 • We regelen je herhaalrecepten.
 • We bezorgen je medicijnen gratis bij je thuis, wanneer het jou uitkomt (ook met spoed).
 • We declareren bij jouw verzekeraar.
 • We houden rekening met jouw merkvoorkeur.
 • We geven je tips en advies over je medicijnen.

En het mooiste is: onze service is helemaal gratis!

Wil je hier meer over weten? Druk op de knop en laat je gegevens achter. We bellen je om je vragen te beantwoorden en meer informatie te geven. Samen met jou gaan we kijken hoe we je leven met medicijnen makkelijker kunnen maken.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Vergoed door alle verzekeringen​

Wij regelen alle declaraties voor jou direct met je verzekering

Handig toch? Medicijnen die worden vergoed declareren wij rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar. 

Meer weten?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Wellicht vind je het antwoord in onze Veelgestelde vragen.

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig!​​