sterrenrating-2

Kennisbank

MedApp eerste therapietrouw app die MedMij-label ontvangt

Pit Janssen | CEO & Apotheker

MedMij-label MedApp

MedApp, het Nederlandse platform voor therapietrouw, heeft het MedMij-label ontvangen. De organisatie voldoet nu aan alle ISO, NEN en MedMij veiligheidseisen. Dit betekent dat MedApp nu aantoonbaar veilig gegevens kan uitwisselen met zorgverleners, mantelzorgers en andere medische platformen.

Pit Janssen, farmaceut en medeoprichter van MedApp, ziet het MedMij-label als een grote doorbraak: “Voorheen waren onze gebruikers op zichzelf aangewezen. De app geeft hen eigen regie bij het juist en op tijd innemen van hun medicijnen. We weten dat de samenwerking tussen zorgprofessional en patiënt de therapietrouw van de gebruiker positief beïnvloedt en we bevorderen dat graag op ons platform.”

Janssen vervolgt: “We zijn dan ook blij dat we aan alle eisen voldoen om een persoonlijke gezondheidsomgeving als nieuw product aan het MedApp platform te kunnen toevoegen. Hiermee kunnen we gebruikers in de toekomst betere en gemakkelijkere toegang geven tot hun medische gegevens vanuit het MedApp platform en veilige uitwisseling bevorderen.”

Privacy staat voorop

Vanaf halverwege 2020 heeft elke Nederlander recht op een elektronisch afschrift van zijn eigen medische gegevens. “Omdat gebruikers de app van MedApp meerdere keren per dag gebruiken, ligt het voor de hand MedApp als platform voor hun medische gegevens in te zetten. Veiligheid en privacy staan daarbij voorop, zoals dat al vanaf het begin het geval is. Doordat MedApp nu het MedMij-label draagt, kunnen we de veiligheid en de privacy van onze gebruikers publiek aantonen en garanderen”, aldus Janssen.

Drie routes naar beter medicijngebruik

MedApp steunt op drie pijlers: 

  1. Het positief beïnvloeden van het gedrag van de medicijngebruiker.
  2. Het organiseren van de medicijnen voor en door de gebruiker.
  3. Educatie van de gebruiker en de betrokken zorgprofessionals. 

Vooral de laatste pijler kan in de toekomst nog efficiënter door de uitwisseling van gegevens via de MedMij-standaarden, volgens Janssen.

Beter voor de gebruiker, de zorgverlener en de maatschappij

Een paar jaar geleden heeft de Volkskrant berekend dat therapieontrouw de samenleving zo’n 9 tot 13 miljard euro per jaar kost. Door medicijngebruikers therapietrouwer te maken, kan veel geld bespaard worden. Daarnaast heeft therapietrouw ook positieve effecten voor de medicijngebruiker zelf: de kwaliteit van leven verbetert.

Janssen: “Via de MedMij-standaarden kunnen we nu een derde effect bereiken: het ontzorgen van de zorgverlener of mantelzorger. Doordat MedApp gegevens kan uitwisselen met zorgverleners en andere apps en platforms, kunnen de zorgverlener en mantelzorger proactief geïnformeerd worden en kunnen zij zich veel meer gaan richten op de primaire zorgtaken.”

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

Bij MedApp draait alles om de gezondheid en tevredenheid van onze klanten en appgebruikers. Om ervoor te zorgen dat je altijd de beste ervaring hebt met onze service en de app, staat ons klantondersteuningsteam voor je klaar. Weet jij hoe

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.