sterrenrating

Kennisbank

Betrouwbare informatie van onze apothekers

Reizen met ADHD-medicatie: Handige tips en adviezen

Pit Janssen | Apotheker

Een afbeelding van jongvolwassenen die tijdens hun vakantie lol hebben en vanuit een boot in de zee springen in het 'Reizen met ADHD-medicatie: Handige tips en adviezen' artikel.

Reizen met ADHD-medicatie kan een uitdaging zijn. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken als je je medicatie goed mee wil nemen op reis. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over reizen met ADHD-medicatie. Zodat jij met een gerust hart op avontuur kunt.

Tips en adviezen over reizen met ADHD-medicatie

 1. Check de regelgeving en douanevoorschriften van je bestemming
  Elk land heeft verschillende regels en voorschriften over het meenemen van medicatie. Sommige landen vragen om een medische verklaring of een officieel document voor het meenemen van ADHD-medicatie. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent om ongemakken of vertragingen bij de douane te voorkomen. Lees hier meer informatie over ADHD medicatie in het buitenland.

 2. Neem genoeg medicatie mee en verdeel het over verschillende bagagestukken
  Zorg ervoor dat je voldoende ADHD-medicatie meeneemt voor heel je reis, plus extra voor onverwachte situaties. Verdeel de medicatie over verschillende bagagestukken, zodat je niet zonder komt te zitten als er een tas kwijtraakt. Het is ook handig om een kopie van je medicatievoorschrift bij je te hebben, mocht er om gevraagd worden.

 3. Gebruik een medicijnenetui of pillendoosje
  Om je medicatie bij elkaar te houden tijdens het reizen, is het handig om een medicijnenetui of een pillendoosje te gebruiken. Hiermee sorteer je je medicatie per dag en tijdstip, zodat je altijd weet wanneer je welke dosis moet nemen. Dit voorkomt verwarring en helpt je je routine te behouden, zelfs als je onderweg bent.

 4. Houd rekening met tijdsverschillen en reisschema’s
  Als je naar een andere tijdzone reist, is het belangrijk om je medicatieschema aan te passen aan het nieuwe tijdschema. Bespreek dit vooraf met je arts, zodat je weet hoe je de overgang het beste kunt maken zonder je behandeling te onderbreken. Zorg ervoor dat je je medicatie op het juiste tijdstip inneemt, zelfs als je onderweg bent. Tip: Gebruik de handige app van MedApp en weet precies wanneer je je medicijnen moet innemen. Ook op vakantie.

 5. Bewaar je medicijnen op de juiste manier
  Zorg ervoor dat je je medicatie op de juiste manier bewaart tijdens je reis. Bekijk bij welke temperatuur je medicijnen bewaard moeten worden en let op bij extreme hitte of kou. Als je medicatie koel bewaard moet worden, denk dan aan een geïsoleerde medicijntas of koelelement.

 6. Houd belangrijke documenten bij de hand
  Als je reist met ADHD-medicatie moet je vaak een extra verklaring of medicijnpaspoort bij hebben. Zorg dat je deze papieren goed bewaard bij de rest van je waardevolle spullen. Lees in dit artikel alles over de papieren die je nodig hebt bij ADHD-medicatie.

 7. Gebruik de MedApp voor herinneringen en informatie
  Vergeet nooit je ADHD-medicatie, dankzij de handige app van MedApp. Deze is ook speciaal ontwikkeld voor ADHD. Je stelt heel makkelijk flexibele medicijnwekkers in, die zich aanpassen als jij een inname vergeet of overslaat. Zo weet je, ook op reis, zeker dat je geen medicijnen vergeet. In de app hou je ook direct je ADHD-klachten, rebounds of bijwerkingen bij. En heb je (extra) medicijnen nodig? Bestel deze dan direct vanuit de app.
Andere artikelen over het leven met ADHD
MedApp apotheek

Ervaar onze

apotheek

Schrijf je in bij MedApp, dan helpen we je graag bij alles rondom je medicijnen.

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.

Krijg tot €250 terug voor je ADHD-medicijnen