sterrenrating

Kennisbank

Betrouwbare informatie van onze apothekers

Top 10 apps die het leven met ADHD makkelijker maken

Pit Janssen | Apotheker

Leven met ADHD kan uitdagend zijn, maar gelukkig zijn er talloze apps die kunnen helpen bij het beheren van symptomen en het bevorderen van productiviteit. In dit artikel ontdek je de top 10 apps die erg geschikt zijn om het leven met ADHD makkelijker en gestructureerder te maken. Of het nu gaat om het organiseren van taken, het beheren van tijd, het verbeteren van concentratie, het innemen van je medicatie of het bevorderen van ontspanning.

Productiviteit en organisatie

 1. Todoist
  Todoist helpt je bij het organiseren en beheren van taken en projecten. Met de app stel je makkelijk herinneringen en prioriteiten in, hang je daar labels aan en deel je deze met anderen.
 2. Trello
  Met Trello kun je al je taken, deadlines en notities overzichtelijk organiseren op verschillende borden. Je kunt het gebruiken om je to-do lijsten bij te houden en je projecten te plannen. Het handige is dat je alles visueel kunt maken, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er nog gedaan moet worden.
 3. Evernote
  Wil je supermakkelijk notities, ideeën, afbeeldingen en spraakopnamen vastleggen? Download dan Evernote. Met deze app kun je al deze informatie synchroniseren op verschillende apparaten en het overzichtelijk kunt ordenen in verschillende notitieboeken. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je belangrijke dingen vergeet! Het is een handige tool om georganiseerd te blijven en je productiviteit te verhogen.
 4. Habitica
  Habitica is een leuke app die je helpt om productief en gemotiveerd te blijven door elementen van een game in te zetten. Met Habitica kun je jouw eigen avatar creëren en punten verdienen door taken af te ronden en goede gewoonten te ontwikkelen. Het is eigenlijk alsof je een spel speelt, maar dan met echte doelen en taken die je moet voltooien. Dit maakt het leuk en motiverend om productieve gewoonten op te bouwen en uitstelgedrag te verminderen. Met Habitica wordt het behalen van doelen een avontuur op zich.

Concentratie en focus

 1. Forest
  Forest is een app die helpt bij het verbeteren van de concentratie en het verminderen van afleiding. Je stelt een timer in en tijdens die periode groeit er een virtuele boom op je scherm. Als je de app verlaat om andere apps of websites te gebruiken, sterft de boom. Het is een leuke en effectieve manier om focus te behouden en je productiviteit te bevorderen.
 2. Focus@Will
  Een muziekapp die speciaal is ontworpen om concentratie te verbeteren? Focus@Will biedt een selectie van achtergrondmuziek die je productiviteit stimuleert door afleiding te verminderen en een rustige werkomgeving te creëren. Je kunt kiezen uit verschillende genres en stijlen, aangepast aan je voorkeuren.
 3. Freedom:
  Focused Screen Time De app Freedom helpt je om afleiding van digitale apparaten te verminderen en je te concentreren op belangrijke taken. Je kunt specifieke websites, apps en notificaties blokkeren om productief te blijven en je aandacht te richten op wat er echt toe doet. Met Freedom beheer je je schermtijd en vind je een gezonde balans tussen digitale activiteiten en focusmomenten.

Mindfulness en ontspanning

 1. Headspace
  Headspace is een app die je helpt om te ontspannen, je stress kan verminderen en je aandacht traint. Je krijgt medicatieoefeningen en programma’s die zich aanpassen aan wat jij nodig hebt.
 2. Calm
  Calm is een populaire app voor meditatie en mindfulness, die helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het biedt meditatiesessies, rustgevende geluiden en ademhalingsoefeningen die nuttig zijn bij het reguleren van emoties en het verbeteren van de focus.

Medicatiebeheer

 1. MedApp
  Ben je op zoek naar een app die speciaal is ontwikkeld om je te helpen bij het innemen van medicatie? Met MedApp vergeet jij nooit meer je medicijnen. Heb je altijd overzicht welke medicijnen je in huis hebt. De speciale flexibele wekkers passen zich aan als jij een inname vergeet of overslaat (extra handig voor ADHD-medicatie). En je bestelt heel handig direct je medicijnen bij de MedApp apotheek die ze gratis bij je thuisbezorgd.
Andere artikelen over het leven met ADHD
MedApp apotheek

Ervaar onze

apotheek

Schrijf je in bij MedApp, dan helpen we je graag bij alles rondom je medicijnen.

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.

Krijg tot €250 terug voor je ADHD-medicijnen