sterrenrating-2

Kennisbank

MedApp in gesprek met Joris Arts

Pit Janssen | CEO & Apotheker

MedApp in gesprek met Joris Arts

In 2016 werd voor de eerste keer de Doctorpreneur Award uitgereikt, georganiseerd door Mobile Doctors van VvAA, Rockstart, VitaValley en ZorgInnovatie.nl. Nu is het een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de uitreiking plaatsvindt tijdens een bijeenkomst die in het teken staat van goed leiderschap in de zorg. Joris Arts, ziekenhuisapotheker en bestuurder bij het Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn, kwam in 2016 als winnaar uit de bus. Dat betekent dat Joris een zorgprofessional is die zich heeft bewezen op het gebied van innovatie en ondernemerschap. MedApp werkt al enige tijd samen met Joris, zo onderzoeken zij samen of een app de betrokkenheid van gebruikers bij hun behandeling kan verbeteren of niet. Hoog tijd dus om Joris wat vragen te stellen over zijn ideeën over innovatie in de zorg!

Afgelopen jaar bent u uitgeroepen tot doctorpreneur  van het jaar, zou u in jip-en-janneketaal kunnen uitleggen wat dat precies betekent? En kunt u iets meer vertellen over wat u doet, wie u bent en wat de titel doctorpreneur voor ú precies betekent?

 

Een doctorpreneur is een mix tussen een zorgprofessional en een ondernemer. Door die mix én een passie om de zorg te verbeteren, tilt hij of zij de zorg naar een hoger niveau. Ik was zeer vereerd genomineerd te zijn voor deze prijs met nog een viertal andere collega’s. Uiteindelijk mocht het publiek via internet stemmen en was ik tot mijn grote vreugde degene met de meeste stemmen. Dit heeft mij een boel bekendheid en nieuwe contacten en daardoor mooie samenwerkingen opgeleverd. Ik ben zelf ziekenhuisapotheker en werk als bestuurder van een gezondheidscentrum in Hoorn.

U houdt zich voornamelijk bezig met innovatie in de zorg en werkt daarom samen met MedApp, kunt u uitleggen wat deze samenwerking precies inhoudt?

MedApp is een technologisch hulpmiddel dat patiënten kan helpen meer regie over hun gezondheid en hun behandeling te krijgen. Ik werk samen met nog een paar collega’s met MedApp samen om te onderzoeken of we dit effect in de praktijk ook echt wetenschappelijk kunnen aantonen. We hebben daarvoor een wetenschappelijk onderzoek opgezet waarbij gebruikers ondervraagd worden over hun ervaring met MedApp.

Wat zou voor u de ultieme innovatie in de zorg zijn en waarom? Hoe hoopt u hier zelf aan bij te dragen?

Volgens mij is er niet echt een ultieme innovatie. Volgens mij zijn er vele innovaties denkbaar, maar ik ben ervan overtuigd dat innovaties die de patiënt meer regie geven over hun behandeling en hun gezondheid de beste zijn. Die zorgen er mijns inziens voor dat de zorg beter en patiëntvriendelijker kan worden en ook nog eens betaalbaar kan blijven. MedApp is zoals gezegd in mijn optiek één van de mogelijkheden om de patiënt meer regie te geven en draagt op die manier bij aan de nodige innovatie in de zorg.

U doet onderzoek naar patient empowerment, wat letterlijk betekent dat de patiënt machtiger wordt. Hoe ziet u de rol van patiënten, of gebruikers, in zorginnovatie? Wat is uw visie op patient empowerment en de link met MedApp?

In mijn dagelijkse praktijk ben ik continu op zoek naar manieren om de zorg te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat de rol van de patiënt daarbij essentieel is. Als de patiënt meer verantwoordelijkheid kan krijgen in zijn of haar behandeling, helpt dat echt. MedApp is in mijn optiek een mooi hulpmiddel om patiënten meer grip te geven op hun gezondheid en hun behandeling.

Bedankt Joris, voor het delen van uw visie op innovatie in de zorg en patient empowerment! 

11 augustus 2017

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

MedApp heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Met deze groei neemt ook het aantal pakketten toe dat ons pand verlaat. Op dit moment versturen we zo’n 1200 pakketten per week, waarvan ongeveer 125 met een spoedkoerier voor dringende

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.