sterrenrating-2

Kennisbank

Medicijnen in het najaar: hoe regel je dat?

Pit Janssen | CEO & Apotheker

2 collega's van MedApp werken samen op de logistieke afdeling

Tijdens deze donkere dagen zijn we ons bij MedApp al voor aan het bereiden op de leveringen rondom de feestdagen. Zo zorgen we ervoor dat jij tijdig je medicatie in huis hebt, ondanks drukte bij onze pakketvervoerders rondom Black Friday, Sinterklaas en Kerst. Ook jij kunt een aantal dingen doen om goed voorbereid deze periode in te gaan, zeker als je ook nog op vakantie gaat. Laat het ons bijvoorbeeld op tijd weten als:

  • je je herhaalmedicatie eerder nodig hebt.
  • je medicijnen op afroep nodig hebt.
  • je extra medicijnen voor op vakantie nodig hebt.
  • je een medicijnpaspoort of Schengenverklaring nodig hebt.

Vervroegen van leveringen

Ontvang je van de MedApp apotheek herhaalmedicatie? Dan ontvang je deze de komende tijd mogelijk wat eerder dan gewoonlijk. Op deze manier kunnen we de pieken in de eindejaarsperiode beter opvangen. Je levering wordt zoals altijd aangekondigd in de app, houd deze dus goed in de gaten! 

Heb je een medicijnrol, dan ontvang je nog een extra e-mail van ons met informatie specifiek daarover.

Medicijnen op afroep

Heb je medicijnen op afroep nodig? Vraag deze dan minimaal vijf werkdagen van tevoren aan. Het makkelijkst bestel je deze medicijnen via onze app. Zo hou je de aanvraag makkelijk bij en kunnen wij de bestelling het snelst verwerken.

Extra medicatie voor vakantie

Heb je tijdelijk extra medicatie nodig voor je vakantie? Geef dit dan minimaal tien werkdagen van tevoren aan ons door via apotheek@medapp.nl. Zo hebben wij nog voldoende tijd om een recept aan te vragen bij je artsen als dat nodig is.

Medicijnpaspoort

Als je met ADHD-medicijnen (zoals dexamfetamine), opiaten (zoals morfine), of zware pijnstillers naar het buitenland reist, heb je een medicijnpaspoort nodig. Je moet bij de douane aantonen dat je geen verboden middelen bij hebt. Vraag het medicijnpaspoort minimaal vijf werkdagen van tevoren aan via apotheek@medapp.nl. Dan zorgen wij ervoor dat je dit op tijd per e-mail ontvangt.

Gebruik je medicijnen die onder de opiumwet vallen, denk er dan aan om een aantal weken van tevoren een Schengenverklaring aan te vragen. Dit kan via
www.hetcak.nl

Bekijk voor meer informatie het artikel over het medicijnpaspoort.

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

Bij MedApp draait alles om de gezondheid en tevredenheid van onze klanten en appgebruikers. Om ervoor te zorgen dat je altijd de beste ervaring hebt met onze service en de app, staat ons klantondersteuningsteam voor je klaar. Weet jij hoe

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.