Medicijnrol

MedApp. Dé apotheek voor je medicijnrol.

Neem je meerdere medicijnen, op verschillende momenten van de dag? Dan is een medicijnrol misschien wel iets voor jou. Hiermee hou je overzicht over je medicijnen en vergeet je minder snel een bepaald medicijn. 
 
Gebruik je op dit moment een medicijnrol, of denk je dat deze handig voor jou kan zijn? Schrijf je in bij de MedApp apotheek. Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.
 

Wil je meer informatie? Lees hieronder verder.

Wat is een medicijnrol?

Je weet precies welke medicijnen je moet innemen

Een medicijnrol is een rol, waarin je medicijnen in zakjes zijn verpakt. Zo’n medicijnrol wordt ook vaak een baxterrol genoemd. De zakjes in de rol zijn de medicijnen die je per dag, of per moment van de dag, moet innemen. Zo kunnen we zakjes verpakken voor je medicijnen van bijvoorbeeld die ochtend, middag en avond. Je neemt dan in een keer de medicijnen van dat zakje in.

Op de zakjes van de medicijnrol:

 • staat precies wanneer de medicijnen ingenomen moeten worden, dus:
  • de dag
  • de datum
  • het tijdstip
 • staat precies welke medicijnen er op dat tijdstip ingenomen moeten worden.

Op deze manier:

 • weet je precies welke medicijnen je op dat moment moet nemen
 • hoef je deze medicijnen niet meer zelf te pakken uit verschillende doosjes of potjes
 • is een pillendoos niet meer nodig
Duidelijke leveringsafspraken

Kunnen alle medicijnen via de medicijnrol geleverd worden?

Er zijn een aantal medicijnen die niet in de zakjes passen. Zetpillen, inhalatiemedicijnen en zalfjes kunnen bijvoorbeeld niet via een medicijnrol. Ook medicijnen die je maar af en toe inneemt, kunnen niet verpakt worden in de zakjes. We bespreken samen met jou wat er wel en niet mogelijk is in de medicijnrol.

Kom ik in aanmerking voor een medicijnrol?

Een medicijnrol is bedoeld om te ondersteunen bij het medicatiegebruik. Tijdens het intakegesprek beoordelen we samen met jou of je hiervoor in aanmerking komt.

Wat zijn de kosten van een medicijnrol?

De kosten van de medicijnrol kunnen heel erg verschillen. Als je recht hebt op het gebruik van een medicijnrol, vergoedt de verzekeraar de kosten. Verzekeraars vergoeden niet bij iedereen de medicijnrol, de voorwaarden verschillen ook per verzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een medicijnrol? Wij kunnen je hier goed over informeren.

Neem op tijd je medicijnen in

Download de gratis medicijnapp

Zoals je misschien al weet, is MedApp een complete apotheek met handige medicijnapp. Met de app van MedApp vergeet je nooit meer je medicijnen en hou je eenvoudig je voorraad bij. Kijk voor meer informatie op de pagina over onze app of download de gratis app direct, voor Android- of iOS-telefoon

Met zorg verpakt

En gratis bij je thuisbezorgd

Zoals met alle medicijnen die we verstrekken, worden ook de medicijnrollen met veel zorg samengesteld door onze apothekersassistentes.
Je krijgt je pakketten met medicijnrol gratis bij je thuisbezorgd. Wij regelen alles rondom je medijnrollen!
Gratis thuisbezorging voor iedereen, zonder uitzonderingen

Ervaar de voordelen!

Meer dan 50.000 mensen gebruiken MedApp

Alles geregeld voor je medicijnen, met één app

Altijd inzicht in je medicijnen.
Informatie en tips over je medicijngebruik.
Persoonlijke service: wij denken met je mee.

De medicijnwekker herinnert je aan je innames

Vergeet nooit meer je medicijnen.
Weet precies hoeveel medicijnen je nog op voorraad hebt.
Zie precies hoe goed je je medicijnen inneemt.

Je medicijnen thuisbezorgd, wanneer jij dat wilt

Precies weten wanneer je medicijnen binnen zijn.
Ook met spoed én in de avond.
Wij houden rekening met jouw merkvoorkeur.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Meer weten?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Wellicht vind je het antwoord in onze Veelgestelde vragen.

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig!​​

Scroll naar top