Medicijnrol

MedApp. Dé apotheek voor je medicijnrol.

Neem je meerdere medicijnen, op verschillende momenten van de dag? Dan is een medicijnrol misschien wel iets voor jou. Hiermee hou je overzicht over je medicijnen en vergeet je minder snel een bepaald medicijn. 
 
Gebruik je op dit moment een medicijnrol, of denk je dat deze handig voor jou kan zijn? Schrijf je in bij de MedApp apotheek. Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.
 

Wil je meer informatie? Lees hieronder verder.

Wat is een medicijnrol?

Je weet precies welke medicijnen je moet innemen

Een medicijnrol is een rol, waarin je medicijnen in zakjes zijn verpakt. Zo’n medicijnrol wordt ook vaak een baxterrol genoemd. De zakjes in de rol zijn de medicijnen die je per dag, of per moment van de dag, moet innemen. Zo kunnen we zakjes verpakken voor je medicijnen van bijvoorbeeld die ochtend, middag en avond. Je neemt dan in een keer de medicijnen van dat zakje in.

Op de zakjes van de medicijnrol:

 • staat precies wanneer de medicijnen ingenomen moeten worden, dus:
  • de dag
  • de datum
  • het tijdstip
 • staat precies welke medicijnen er op dat tijdstip ingenomen moeten worden.

Op deze manier:

 • weet je precies welke medicijnen je op dat moment moet nemen
 • hoef je deze medicijnen niet meer zelf te pakken uit verschillende doosjes of potjes
 • is een pillendoos niet meer nodig
Duidelijke leveringsafspraken

Kunnen alle medicijnen via de medicijnrol geleverd worden?

Er zijn een aantal medicijnen die niet in de zakjes passen. Zetpillen, inhalatiemedicijnen en zalfjes kunnen bijvoorbeeld niet via een medicijnrol. Ook medicijnen die je maar af en toe inneemt, kunnen niet verpakt worden in de zakjes. We bespreken samen met jou wat er wel en niet mogelijk is in de medicijnrol.

Wat zijn de kosten van een medicijnrol?

De kosten van de medicijnrol kunnen heel erg verschillen. Als je recht hebt op het gebruik van een medicijnrol, vergoedt de verzekeraar de kosten. Verzekeraars vergoeden niet bij iedereen de medicijnrol, de voorwaarden verschillen ook per verzekeraar. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een medicijnrol? Wij kunnen je hier goed over informeren.

Neem op tijd je medicijnen in

Download de gratis medicijnapp

Zoals je misschien al weet, is MedApp een complete apotheek met handige medicijnapp. Met de app van MedApp vergeet je nooit meer je medicijnen en hou je eenvoudig je voorraad bij. Kijk voor meer informatie op de pagina over onze app of download de gratis app direct, voor Android- of iOS-telefoon

Met zorg verpakt

En gratis bij je thuisbezorgd

Zoals met alle medicijnen die we verstrekken, worden ook de medicijnrollen met veel zorg samengesteld door onze apothekersassistentes.
Je krijgt je pakketten met medicijnrol gratis bij je thuisbezorgd. Wij regelen alles rondom je medijnrollen!
Gratis thuisbezorging voor iedereen, zonder uitzonderingen

Ervaar de voordelen!

Wij zorgen dat je alles in de hand hebt, zodat jij ondanks je ziekte meer tijd en energie overhoudt voor de dingen die ertoe doen.

Gebruiksvriendelijke app met medicijnwekkers

Een gratis app regelt alles rondom jouw medicijnen. Zo helpt de medicijnwekker je met het tijdig innemen van je medicatie. Ook tref je in de app alle bijsluiters en ‘kijksluiters’ voor jouw medicijnen.

Merkvoorkeur van jouw medicijnen staat voorop

We doen er alles aan om jouw merkvoorkeur te handhaven. Mocht er toch een merkwisseling plaatsvinden dan bieden wij service op maat en waar nodig een uitzondering voor pechvogels.

Gratis thuislevering van jouw medicijnen

Nooit meer in de rij staan bij de apotheek. Wij bezorgen jouw medicijnen ruim op tijd gratis thuis. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd. Wij kunnen spoedmedicatie bij een opvlamming leveren.

Nooit meer zonder medicijnen

Wij vragen jouw herhaalrecepten op tijd voor je aan bij jouw huisarts of specialist. Daarnaast helpt de app om jouw voorraad bij te houden en wij komen ruim op tijd in actie.

Persoonlijk contact wanneer het jou uitkomt

Heb je een vraag over jouw medicijnen? Bel of mail gerust! Onze assistentes staan altijd klaar om je van antwoorden en advies te voorzien.

Wij verbeteren jouw medicijncombinaties

Onze apotheker controleert jouw medicijnen proactief op wisselwerkingen en kijkt ook of jouw huidige medicijncombinatie verbeterd kan worden.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Meer weten?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Wellicht vind je het antwoord in onze Veelgestelde vragen.

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig!​​

Scroll naar top