Multiple Sclerose

Je leven met medicijnen makkelijker maken.

Wil jij ook eenvoudig online je geneesmiddelen bestellen? Dat kan, met MedApp.
We hebben een handige app ontwikkeld, waarmee je je leven met medicijnen makkelijker maakt.
 
  • Altijd op tijd je geneesmiddelen innemen, dankzij de handige medicijnwekker.
  • Duidelijk inzicht in je voorraad, zodat je altijd weet hoeveel geneesmiddelen je nog hebt.
  • Zijn je medicijnen bijna op? Bestel ze gemakkelijk, direct vanuit de app. Wij bezorgen ze standaard, helemaal gratis.

Probeer MedApp gratis en vrijblijvend. Druk op de knop, laat je gegevens achter en we helpen je verder. 

Alles geregeld voor je MS medicijnen, met één handige app

Altijd inzicht in je medicatie

Vergeet jij ook wel eens je medicijnen? Of zit je vaak in onzekerheid of je nog wel genoeg medicijnen in huis hebt? Dankzij onze app is dat verleden tijd.

Met de app van MedApp:

  • Krijg je op tijd een seintje wanneer je je medicijnen moet innemen.
  • Weet je altijd precies hoeveel voorraad je nog hebt én wanneer deze bijna op is.
  • Ontvang je gratis tips, advies en nieuws rondom je medicijnen.

Neem op tijd je MS medicijnen in. Vooral bij aandoeningen als MS is dat enorm belangrijk. Onze app met medicijnwekkers helpt je. Wil jij dat ook? Download gratis en vrijblijvend de app, voor iOS en Android.

MS

Heb je vragen over Multiple Sclerose medicijnen?

Lees hier de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag over jouw medicijngebruik? Neem gerust contact met ons op!

Bij Multiple Sclerose medicatie is er een onderscheid te maken tussen eerste- en tweedelijns medicatie. Eerstelijns medicijnen mogen als eerste toegediend worden bij MS. Deze medicijnen zijn namelijk niet zo agressief en geven minder bijwerkingen. Het is mogelijk dat deze eerstelijns medicijnen niet genoeg aanslaan. Dat betekent dat de situatie snel verslechtert of er zijn veel MS aanvallen. 

Wanneer de eerstelijns medicatie dus niet aanslaat, wordt gekozen om medicijnen uit de tweedelijns groep toe te dienen. Deze medicijnen zijn vaak erg effectief, maar geven ook meer ernstige bijwerkingen. 

Ook zijn er helaas mensen met MS waarbij zowel de eerste- en de tweedelijns medicijnen niet of onvoldoende aanslaan. De ziekte zit dan in de progressieve fase. De behandelend arts kiest dan vaak voor een behandeling met verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg. De behandelaren van verschillende afdelingen werken in zo’n behandelteam samen om de kwaliteit van leven zo ver mogelijk te optimaliseren. Voorbeelden van disciplines in het behandelteam zijn (naast de neuroloog, MS verpleegkundige en de huisarts) een maatschappelijk werker, fysiotherapeut, revalidatiearts, seksuoloog of ergotherapeut.

Helaas zijn er nog geen medicijnen die Multiple Sclerose genezen. De medicijnen die nu op de markt zijn, zijn MS remmende medicijnen. Deze groep medicatie is voor preventief gebruik. Ze kunnen toekomstige aanvallen afzwakken en verminderen. 

Bij MS kan er een plotselinge verslechtering optreden in je situatie. Zo’n plotselinge verandering wordt een exaverbatie genoemd, ook wel bekend als schub. Om een schub te onderdrukken krijg je vaak een kuur van vijf dagen. Dit is vaak methylprednisolon of dexa-methason. Jouw arts bepaalt welke medicijnen je krijgt bij een schub. Een behandeling met methylprednisolon gaat via een infuus. Dexa-methason wordt meestal in tabletvorm toegediend.

MedApp kan je helpen met jouw medicijngebruik. We kunnen dezelfde dag nog medicijnen bij je thuis leveren, zodat je niet langs je apotheek hoeft. Dat is wel zo fijn, al helemaal als je een schub hebt. Ervaar het zelf en download de app. Hier kun je de app downloaden.

Voor het medicijn Tecfid-era is een terugbetalingsregeling van kracht. Het medicijn wordt wel vergoed door uw zorgverzekeraar. Dat blijft zo. Wel geldt er sinds 1 maart 2019 een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is maximaal 250 euro per jaar per persoon. De fabrikant van Tecfid-era betaalt deze eigen bijdrage terug. Dit betekent dat er aan Tecfid-era, zoals je gewend bent, geen extra kosten verbonden zijn. Je kunt op de website van terugbetaalregeling je declaraties indienen. 

Naast het gebruik van medicatie voor de behandeling van MS, kun je ook een niet-medicamenteuze behandeling krijgen. Dit is vaak een behandeling door een fysiotherapeut, ergotherapeut of revalidatiearts. Deze behandeling, samen met medicijnen, kan de kwaliteit van leven verbeteren.

Als slimme apotheek weten we dat het met MS niet altijd even eenvoudig is om aan al je medicijnen te denken. Dat komt vaak door de vele bijkomende aandoeningen die MS kent. Dat zijn naast bewegingsproblemen en spierkrampen bijvoorbeeld blaasproblemen, vermoeidheid en slaapproblemen. 

Voor al deze bijkomende aandoeningen kan je arts medicatie voorschrijven. De ene pil moet je iedere dag 2x nemen en de ander weer om de dag. De spuit om de twee weken. Maar had je deze nou afgelopen zondag gezet of die week ervoor? Door innameschema’s in te stellen in de app, hoef je je hier nooit meer zorgen om te maken. Ook wordt jouw medicatie bij je thuis bezorgd, waardoor je de deur niet meer uit hoeft om je medicijnen op te halen. Meld je aan en ervaar het zelf!

Wanneer je wel en niet mag autorijden met MS, is vastgelegd in de wet. Tijdens een exacerbatie (schub) mag je sowieso niet autorijden. Als dat niet het geval is, kun je een geschiktheidstest doen. Bij een positief resultaat mag je autorijden. Deze geschiktheid geldt dan voor drie jaar. Let wel op of je met jouw medicijnen mag autorijden.

Met sommige MS medicijnen zijn er regels voor autorijden. Hieronder kun je vinden of je wel of niet mag rijden met jouw medicijnen.

  • Famp-ridine: Met deze medicijnen mag je de eerste 3 dagen dat je het gebruikt niet autorijden. Dat komt door de duizeligheid die dit medicijn kan geven als bijwerking. Als de bijwerkingen wegtrekken of je raakt aan de bijwerkingen gewend, dan mag je weer autorijden.
  • Bac-lofen: Voor bac-lofen geldt hetzelfde als Famp-yra. De eerste 3 dagen mag je niet autorijden en bij bijwerkingen ook niet.
  • Fingo-limod: Hiermee mag je in principe autorijden. Als je last hebt van bijwerkingen als duizeligheid of wazig zien, mag je niet autorijden.
Let dus bij deze medicijnen goed op. Op het medicijndoosje staat ook altijd aangegeven of je mag autorijden terwijl je het medicijn gebruikt.
 

Een innameschema kan erg ingewikkeld zijn om toe te passen in je dagelijkse leven. Daarom heeft MedApp als enige apotheek in Nederland een gratis te gebruiken app die je helpt met het bijhouden en innemen van medicatie. In de MedApp app kan je je medicatie invoeren, voorraad bijhouden en inname schema’s en wekkers instellen. Probeer het, het is en blijft gratis. Hier kun je de app downloaden.

Vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht bij Multiple Sclerose. Dit kan op het dagelijks leven een grote impact hebben. We raden een goede nachtrust en een vast ritme aan. Jouw MS verpleegkundige en de neuroloog kunnen je hierover advies geven. Sommige mensen met MS hebben baat bij het gebruik van het medicijn Aman-tadine. Je kunt met jouw neuroloog overleggen of dit misschien iets voor jou is. 

Ervaar de voordelen!

Wij zorgen dat je alles in de hand hebt, zodat jij ondanks je ziekte meer tijd en energie overhoudt voor de dingen die ertoe doen.

Gebruiksvriendelijke app met medicijnwekkers

Een gratis app regelt alles rondom jouw medicijnen. Zo helpt de medicijnwekker je met het tijdig innemen van jouw MS medicatie. Ook tref je in de app alle bijsluiters en ‘kijksluiters’ voor jouw medicijnen.

Merkvoorkeur van jouw medicijnen staat voorop

We doen er alles aan om jouw merkvoorkeur te handhaven. Mocht er toch een merkwisseling plaatsvinden dan bieden wij service op maat en waar nodig een uitzondering voor pechvogels.

Gratis thuislevering van jouw medicijnen

Nooit meer in de rij staan bij de apotheek. Wij bezorgen jouw medicijnen ruim op tijd gratis thuis. Dat scheelt een hoop gedoe en tijd. Wij kunnen spoedmedicatie bij een schub leveren.

Nooit meer zonder medicijnen

Wij vragen jouw herhaalrecepten op tijd voor je aan bij jouw huisarts of specialist. Daarnaast helpt de app om jouw voorraad bij te houden en wij komen ruim op tijd in actie.

Persoonlijk contact wanneer het jou uitkomt

Heb je een vraag over jouw medicijnen? Bel of mail gerust! Onze assistentes staan altijd klaar om je van antwoorden en advies te voorzien.

Wij verbeteren jouw medicijncombinaties

Onze apotheker controleert jouw medicijnen proactief op wisselwerkingen en kijkt ook of jouw huidige medicijncombinatie verbeterd kan worden.

In de wandelgangen

Bij MedApp staat maar één ding voorop: het leven met medicijnen makkelijker maken.

Tika's ervaring met MedApp

Als je net als ik vijf soorten medicijnen moet nemen, houd dan maar eens bij: ‘was het nu afgelopen zondag of de zondag daarvoor dat ik de laatste spuit heb gezet?’. Het overzicht ontbreekt en mede daarom is de medicijnwekker van MedApp voor mij ideaal.

Tika

Martijn's ervaring met MedApp

Sinds ik MedApp als mijn apotheek gebruik hoef ik me niet meer druk te maken over herhaalrecepten en wanneer ik mijn medicijnen ga ophalen. Ik hoef überhaupt niets meer zelf te bestellen. Ik ontvang alweer mijn nieuwe medicijnen voordat de oude op zijn.

Martijn

Evelien's ervaring met MedApp

Ziek zijn is niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens frustraties krijgt of gedoe hebt met je apotheek.. dat maakt het allemaal nog lastiger. Maar met de MedApp apotheek heb ik tot nu toe veel minder problemen zo lijkt het! De overstap bevalt me in ieder geval meer dan prima.

Evelien

Vergoed door alle verzekeringen​

Wij regelen alle declaraties voor jou direct met je verzekering

Handig toch? Medicijnen die worden vergoed declareren wij rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar. 

Meer weten?

Zijn nog niet al jouw vragen beantwoord? Wellicht vind je het antwoord in onze Veelgestelde vragen.

Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Wanneer je enthousiast bent plannen we graag een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.

In overleg met jou nemen we contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Is dat allemaal gelukt? Dan helpen we je op weg met de app en we gaan jouw medicijnen thuis leveren.

Inschrijven is snel en veilig!​​