sterrenrating-2

Kennisbank

Nieuwe functies en ontwikkelingen | maart 2022

Teun Gerrits

Contentspecialist

3 app-updates en heel veel nieuwe functies!

Updates app maart 2022

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de meestgevraagde functies toe te voegen aan de app. Dit heeft geleid tot maar liefst 3 app-updates: versie 0.25, 0.26 en 0.27. 

Op deze pagina leggen we uit wat er nieuw is per app-update. 

Update 0.25:

 • Sinds deze update kun je verschillende wekkertonen kiezen. Er zijn 7 geluidjes waaruit je kunt kiezen. Zo hoor je makkelijk en snel dat je medicijnalarm afgaat. Ook kun je, als je dat handig vindt, een wekker zonder geluid instellen. Je vindt deze geluidsinstellingen via de Meer-knop rechtsonder en dan Medicijnalarm instellingen.
 • Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd aan de terugknop op Android-toestellen. Voorheen kon je niet altijd goed terug naar een vorig scherm. Dit is nu opgelost.
 • Het verwijderen van aangepaste en incidientele innames is nu mogelijk.
 • De contactpagina is vernieuwd, zodat je makkelijker vanuit de app contact met ons op kunt nemen.
Update 0.26:
 
 • Vanaf deze versie kun je meerdere innameschema’s instellen per medicijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor specifieke periodes een ander innameschema instellen, of verschillende innameschema’s naast elkaar (bijvoorbeeld in het weekend de ochtendmedicatie wat later instellen). Je stelt eenvoudig een nieuwe periode in, door bij het medicijn rechtsboven op de 3 verticale puntjes te klikken en vervolgens op Nieuwe periode instellen. 
Meerdere-inname-schemas
 • Vanaf nu kun je je medicijnvoorraad gemakkelijk op te hogen met 10, 30 of 90 stuks.
Voorraad-ophogen-met-10-30-90
 • Sinds deze versie is het ook mogelijk om makkelijker vitamines te vinden en in te voeren. Typ bijvoorbeeld Vitamine B in en je krijgt een keuze uit veel verschillende merken. 
Vitamines-vinden

Update 0.27:

 • Vanaf nu kun je je medicijnen instellen per maand. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je iedere eerste dinsdag van de maand je medicatie inneemt. In het voorbeeld hebben we de maandmedicatie ingesteld vanaf de dinsdag na 25 februari. Op dinsdag 1 maart staat dan de eerste inname en daarna ook iedere eerste dinsdag van de maand.
schema-per-maand
 • Je kunt nu ook een notitie toevoegen aan je medicijnen, bijvoorbeeld ‘Innemen met genoeg water’. Je kunt een notitie toevoegen aan je medicijn door te drukken op de medicijnnaam. In het volgende scherm typ je dan je notitie bij het medicijn.
Notitie-toevoegen
 • Vanaf nu kun je ook de intensiteit van de vibratie aanpassen bij je medicijnalarm (dit werkt alleen Android-toestellen).
 • Je kunt de tijd van de vooraankondiging en herinnering nu aanpassen. Eerst was alleen 15 minuten mogelijk, nu kun je 5, 10 en 15 minuten als vooraankondiging en/of herinnering instellen. Zo kun je dus 3 keer een melding krijgen van je medicijn als je wil. Je past je vooraankondiging en herinnering eenvoudig aan via de knop Meer (rechtsonder in de app) > Medicijnalarm instellingen en dan bij Medicijnalarm vooraankondiging en Medicijnalarm herinnering achteraf.
 • Je ziet nu de medicijnnamen direct in je notificatie. Zo zie je meteen precies welk medicijn je moet innemen. Heb je liever dat het medicijnnaam niet zichtbaar is in je notificatie, zet dan onderaan bij Medicijnalarm instellingen de Privacy modus aan.
Privacy-modus
 • We hebben de voorraadfunctie wat verbeterd, zodat je nu makkelijker halve en kwart tabletten kunt bijhouden in de app.

Zoals je ziet hebben we de afgelopen tijd veel verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies toegevoegd in de app. Heb je nog vragen over de nieuwe app-updates? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

MedApp heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Met deze groei neemt ook het aantal pakketten toe dat ons pand verlaat. Op dit moment versturen we zo’n 1200 pakketten per week, waarvan ongeveer 125 met een spoedkoerier voor dringende

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.