sterrenrating-2

Kennisbank

Als zorg­professional aan de slag met MedApp

MedApp is een apotheek in een app. Met deze app en onze uitgebreide service helpen we patiënten van een hoop zorgen rondom medicatiegebruik af.

Lachende vrouw zit aan een bureau en houdt een pen vast in haar handen

Therapietrouw verbeteren

Wij doen er alles aan om het leven met medicijnen van uw patiënten te verbeteren
Ondersteuning bij inname

Het innameschema kan worden opgenomen in de app. Ons team kan daarin adviseren, om zo de beste routine te vinden. De medicijnwekker helpt patiënten vervolgens met het tijdig innemen van hun medicijnen en therapietrouw wordt inzichtelijk gemaakt.

Medicatie­beoordeling

Al onze nieuwe patiënten krijgen een persoonlijk en uitgebreid intakegesprek, waarin we een medicatiebeoordeling uitvoeren. In dit gesprek staat de patiënt centraal en proberen we de therapie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de patiënt.

Betrouwbare levering

Wij werken met betrouwbare bezorgdiensten waardoor klanten altijd verzekerd zijn van levering. Niet alleen bezorgen we de medicijnen gratis thuis, we houden ook rekening met waar en wanneer patiënten deze geleverd willen hebben. Wanneer nodig leveren wij uiteraard ook met spoed.

Medewerkster van de apotheek staat achter een bureau en vult een potje met pillen

Onze samenwerking

Samen het medicatiegebruik van uw chronische patiënt makkelijker en beter maken
Medewerkster van de apotheek staat achter een bureau en vult een potje met pillen

Wij vinden het belangrijk om duidelijk te maken hoe we willen samenwerken. Tijdens het eerste gesprek met uw praktijk leggen we uit wie we zijn en waar we voor staan.

We werken met de volgende stappen:

Medicatieverificatie

Al onze klanten krijgen een uitgebreid gesprek, waarin we de medicatie checken.

Herhaalprofiel

Alle herhaalmedicatie komt bij ons in een profiel, om goed overzicht te houden.

Leveringsafspraken

We maken altijd duidelijke leveringsafspraken met de patiënt.

Systemen koppelen

Door onze systemen te koppelen kunnen we veilig recepten en info delen.

Ervaar de voordelen

Medicatieverificatie
Een uitgebreid intakegesprek Tijdens een uitgebreid intakegesprek nemen onze apothekersassistenten de medicatie en relevante medische informatie met de patiënt door. Zij stellen hiermee een medicatieprofiel op, maar leggen ook de logistieke en financiële voorkeuren van de patiënt vast. Zo weten patiënten precies waar ze aan toe zijn.
Autorisatie herhaalprofiel
Alle chronische medicijnen van de patiënt We stellen op basis van het medicatieprofiel een herhaalprofiel op. Hierin staan chronische medicijnen van de patiënt. Deze medicatie wordt proactief herhaald of ‘op afroep’ door de patiënt aangevraagd. Dit profiel leggen we ter autorisatie voor aan u als voorschrijver. Wij houden gebruik van ‘op afroep’ medicatie in de gaten en melden het als we iets signaleren.
Leveringsafspraken
Grip op de situatie houden MedApp wil het leven van mensen met een of meerdere chronische aandoeningen zo makkelijk mogelijk maken. Bij voorkeur hanteren we jaarrecepten, die we per 3 of 6 maanden uitleveren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we leveringsafspraken op maat kunnen maken. Zo kunnen we bij geneesmiddelen met een risico op overgebruik een heldere afspraak maken over maximale verstrekkingen per tijdseenheid. Als het nodig is, kunnen we de bestaande leveringsafspraak pauzeren of stoppen als de patiënt niet komt opdagen voor controle. Zo houdt u grip op de situatie, maar beperken we de administratie!
Koppelen van systemen
Wij kunnen koppelen met alle huisartsinformatiesystemen (HIS) Ons receptteam helpt u graag met het opzetten van de juiste digitale koppeling. We kunnen zowel de receptaanvragen digitaal naar het HIS communiceren, als de retourberichten van de leveringen met u delen. Op verzoek kunnen we bij de retourberichten onderscheid maken tussen reguliere leveringen en weekleveringen / herhaalservice-leveringen, zodat u alleen de relevante informatie te zien krijgt.
Previous slide
Next slide
Twee apothekers zoeken naar medicijnen op een plank

Wij werken graag met u samen!

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur