Kennisbank

PERSBERICHT Coronacrisis geeft digitale apotheek een gigantische impuls

Inge Stakenborg | Contentspecialist

medications, cure, tablets

Coronacrisis geeft digitale apotheek een gigantische impuls

EINDHOVEN – De coronacrisis heeft de zorg op digitaal vlak een enorme impuls gegeven. In vrij korte tijd zijn zowel patiënten als zorgprofessionals vertrouwd geraakt met beeldbellen, patiëntportalen, het digitaal versturen van medische gegevens en de online apotheek. MedApp, de slimme apotheek in een app, vindt dat de digitale zorg kan bijdragen aan meer zelfredzaamheid en beter inzicht in de gezondheid voor consumenten. Met een vernieuwde website en app, uitgebreide expertises op het gebied van medicijnen en slimme technologie maken zij een sterke groei door en hebben zij het leven van inmiddels 100.000 medicijngebruikers makkelijker gemaakt. Dat deze groei doorzet, blijkt uit het feit dat de aanvragen binnenstromen en er zelfs een enorme (digitale) wachtrij bestaat.

De mogelijkheid om zorg en medicijngebruik te digitaliseren, heeft al lang het stempel: veelbelovend. In april ging het – financieel gezien – moeizaam bij MedApp. Reden: de coronacrisis creëerde angst op de financiële markten en blokkeerde een nieuwe financieringsronde. En dat terwijl de behoefte aan vers kapitaal groter was dan ooit te voren. Aanvragen voor het gebruik van MedApp overstegen de capaciteit. Men bestelde liever medicijnen vanuit huis dan in de apotheek, zo bleek.

MedApp, ontstaan én gevestigd op de campus van de Technische Universiteit van Eindhoven, kon met moeite de vele aanvragen wegwerken en honderden mensen moesten zelfs wachten. Doordat MedApp zorgvuldig aandacht besteedt aan hun klanten en zich inzet om medicatiegebruik voor chronisch zieken te verbeteren, ontstond er een flinke digitale wachtrij. In april kwam het verlossende woord en werd er een financieel steunpakket (100 miljoen euro vanuit het kabinet) vrijgemaakt voor startups. Er ontstond weer ruimte voor MedApp om de nodige investeringen te doen.

De VS als voorloper op Nederland   

Nu corona al enige tijd de wereld domineert, ontwikkelt de (digitale) zorg zich volop verder. Amazon bracht vorige week nog naar buiten dat ze in één klap in 46 staten gaan starten met een online apotheekdienst. Zo gaan ze de concurrentie aan met de twee grootste apotheekketens uit de VS. Kortom: van de groeiende behoefte om digitaal medicijnen te bestellen wordt handig gebruik gemaakt. Ook Nederland staat aan de vooravond van forse veranderingen. Zowel nieuwe als bestaande partijen zijn bezig om een digitaliseringsslag in de farmacie te maken. Dat bewijst ook MedApp met de groeiende wachtrijen.

De belofte van MedApp

MedApp probeert uitstekende zorg te combineren met slimme technologie. Hard nodig, want in Nederland zijn zo’n zes miljoen mensen chronisch ziek. Meer dan twee miljoen van hen gebruikt drie of meer medicijnen per dag. Ineens krijg je er ongevraagd een hoop zorgen bij. Hoe ga ik mijn medicijnen op tijd en correct innemen? Hoe zorg ik dat ik nooit zonder medicijnen zit? De belofte van MedApp draait om (gebruiks)gemak, eenvoud en het ‘uit handen nemen’ van allerlei uitdagingen rond chronisch medicijngebruik. Mensen met een chronische ziekte zijn vaak afhankelijk van de juiste medicijnen, maar ook van goed advies en levering van de apotheek.

Dé apotheek in een app

Door het gebruik van MedApp wordt alles met betrekking tot medicijnen in één app geregeld. Zo houdt iemand overzicht en is de apotheek altijd bij de hand. Alles wordt gecreëerd in een persoonlijke omgeving waar hoogwaardige zorg wordt geleverd door gebruik te maken van de slimste technologie. Daarnaast doen de apothekers en assistentes er alles aan om te helpen bij goede inname van medicijnen en op die manier de impact van medicijngebrek op het dagelijkse leven zo beperkt mogelijk te houden. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in chronisch medicijngebruik en geven ze persoonlijk advies. En voor de duidelijkheid: de service zoals die bij een fysieke apotheek is, biedt MedApp ook. Alleen een heel stuk slimmer en toegankelijker! 

26 november 2020

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Nieuwe functies en ontwikkelingen | april 2022

App-updates 0.28 en 0.29 Updates MedApp-app april 2022 De afgelopen tijd hebben we weer ons best gedaan om de app verder uit te breiden en te verbeteren. Hieruit zijn 2 app-updates gekomen: Update 0.28 In deze update zijn verschillende verbeteringen

Nieuwe functies en ontwikkelingen | maart 2022

3 app-updates en heel veel nieuwe functies! Updates app maart 2022 De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de meestgevraagde functies toe te voegen aan de app. Dit heeft geleid tot maar liefst 3 app-updates: versie 0.25, 0.26 en

MedApp apotheek

De slimme
apotheek

In dit bericht
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 en op donderdag tot 21:00 uur.