sterrenrating-2

Kennisbank

PERSBERICHT Coronacrisis geeft digitale apotheek een gigantische impuls

Pit Janssen | CEO & Apotheker

medications, cure, tablets

De coronacrisis geeft de zorg op digitaal vlak een enorme impuls. In vrij korte tijd zijn zowel patiënten als zorgprofessionals vertrouwd geraakt met beeldbellen, patiëntportalen, het digitaal versturen van medische gegevens en de online apotheek. Bij MedApp is dit zeker te merken: inmiddels bestaat er een enorme digitale wachtrij.

Met een vernieuwde website en app, uitgebreide expertises op het gebied van medicijnen en slimme technologie beleeft MedApp een sterke groei. Het leven van 100.000 medicijngebruikers is inmiddels makkelijker gemaakt. Dat de groei doorzet, blijkt uit het feit dat de aanvragen binnenstromen en er zelfs een enorme (digitale) wachtrij bestaat.

Meer financiële ruimte voor succes

In april beleefde MedApp een moeizame financiële periode. Dit kwam omdat de coronacrisis voor angst op de financiële markten zorgde en een nieuwe financieringsronde blokkeerde. Intussen bleven de aanvragen voor het gebruik van MedApp groeien. Men bestelde liever medicijnen vanuit huis dan in de apotheek, zo bleek.

In april kwam het verlossende woord en werd er een financieel steunpakket (100 miljoen euro vanuit het kabinet) vrijgemaakt voor startups. Er ontstond weer ruimte voor MedApp om de nodige investeringen te doen.

De VS als voorloper op Nederland

Nu corona al enige tijd de wereld domineert, wordt van de groeiende behoefte om digitaal medicijnen te bestellen handig gebruik gemaakt. Amazon bracht vorige week naar buiten dat ze in één klap in 46 staten gaat starten met een online apotheekdienst. Zo gaat het bedrijf de concurrentie aan met de twee grootste apotheekketens uit de VS.

Ook Nederland staat aan de vooravond van forse veranderingen. Zowel nieuwe als bestaande partijen zijn bezig om een digitaliseringsslag in de farmacie te maken. Dat bewijst ook MedApp met de groeiende wachtrij.

De belofte van MedApp

In Nederland zijn ongeveer zes miljoen mensen chronisch ziek. Meer dan twee miljoen van hen gebruikt drie of meer medicijnen per dag. Een chronisch zieke patiënt krijgt er ongevraagd een hoop zorgen bij. Hoe ga ik mijn medicijnen op tijd en correct innemen? Hoe zorg ik dat ik nooit zonder medicijnen zit?

De belofte van MedApp draait om (gebruiks)gemak, eenvoud en het ‘uit handen nemen’ van allerlei uitdagingen rond chronisch medicijngebruik. Mensen met een chronische ziekte zijn vaak afhankelijk van de juiste medicijnen, maar ook van goed advies en levering van de apotheek.

MedApp: dé apotheek in een app

Zo regelt de consument alles met betrekking tot medicijnen in één app. Er is overzicht en de apotheek is altijd bij de hand. Alles wordt gecreëerd in een persoonlijke omgeving waar hoogwaardige zorg wordt geleverd door gebruik te maken van de slimste technologie.

De apothekers en assistentes zijn gespecialiseerd in chronisch medicijngebruik. Zij geven persoonlijk advies en doen al het mogelijke om te helpen bij goede inname van medicijnen. En voor de duidelijkheid: de service zoals die bij een fysieke apotheek is, biedt MedApp ook. Alleen een heel stuk slimmer en toegankelijker!

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Wat gebeurt er als ik medicijnen bestel?

MedApp heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Met deze groei neemt ook het aantal pakketten toe dat ons pand verlaat. Op dit moment versturen we zo’n 1200 pakketten per week, waarvan ongeveer 125 met een spoedkoerier voor dringende

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.