Als zorgprofessional

aan de slag met MedApp

MedApp is een apotheek in een app. Met deze app en onze uitgebreide service helpen we patiënten van een hoop zorgen rondom medicatiegebruik af. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we op deze manier als apotheek beter en dichterbij de patiënten kunnen staan.

Samen het medicatiegebruik van uw chronische patiënt makkelijker en beter maken

Onze uitgangspunten

Wij vinden het belangrijk om duidelijk te maken hoe we willen samenwerken. Tijdens het eerste gesprek met uw praktijk leggen we uit wie we zijn en waar we voor staan. We werken via de volgende stappen:

  • Medicatieverificatie
  • Autorisatie herhaalprofiel
  • Duidelijke leveringsafspraken
  • Betrouwbare koppeling systemen
MS
Uitgebreid intakegesprek

Medicatieverificatie

Tijdens een uitgebreid intakegesprek nemen onze apothekersassistenten de medicatie en relevante medische informatie met de patiënt door. Zij stellen hiermee een medicatieprofiel op, maar leggen ook de logistieke en financiële voorkeuren van de patiënt vast. Zo weten patiënten precies waar ze aan toe zijn.

Autorisatie herhaalprofiel

We stellen op basis van het medicatieprofiel een herhaalprofiel op. Hierin staan chronische medicijnen van de patiënt. Deze medicatie wordt proactief herhaald of ‘op afroep’ door de patiënt aangevraagd. Dit profiel leggen we ter autorisatie voor aan u als voorschrijver. Wij houden gebruik van ‘op afroep’ medicatie in de gaten en melden het als we iets signaleren.

Autorisatie herhaalprofiel
Duidelijke leveringsafspraken

Duidelijke leveringsafspraken

MedApp wil het leven van mensen met een of meerdere chronische aandoeningen zo makkelijk mogelijk maken. Bij voorkeur hanteren we jaarrecepten, die we per 3 of 6 maanden uitleveren. We vinden het daarnaast belangrijk dat we leveringsafspraken op maat kunnen maken. Zo kunnen we bij geneesmiddelen met een risico op overgebruik een heldere afspraak maken over maximale verstrekkingen per tijdseenheid. Zodoende kunnen we de bestaande leveringsafspraak pauzeren of stoppen als de patiënt niet komt opdagen voor controle. Zo houdt u grip op de situatie, maar beperken we de administratie!

Betrouwbare koppeling systemen

Wij kunnen koppelen met alle huisartsinformatiesystemen (HIS). Ons receptteam helpt u graag met het opzetten van de juiste digitale koppeling. We kunnen zowel de receptaanvragen digitaal naar het HIS communiceren, als de retourberichten van de leveringen met u delen. Op verzoek kunnen we bij de retourberichten onderscheid maken tussen reguliere leveringen en weekleveringen / herhaalservice leveringen, zodat u alleen de relevante informatie te zien krijgt.

Koppeling met huisartsinformatiesystemen

Uw patiënt alles geven om therapietrouw te verbeteren​

Medicatiebeoordeling

Voor patiënten met meerdere geneesmiddelen biedt MedApp een medicatiebeoordeling aan. In dit gesprek staat de patiënt centraal en proberen we de therapie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de patiënt.

Ondersteuning bij inname

Het innameschema kan worden opgenomen in de app. Ons team kan daarin adviseren, om zo de beste routine te vinden. De medicijnwekker helpt patiënten vervolgens met het tijdig innemen van hun medicijnen en therapietrouw wordt inzichtelijk gemaakt.

Betrouwbare levering

Wij werken met betrouwbare bezorgdiensten waardoor onze klanten altijd verzekerd zijn van levering. Uiteraard leveren wij ook met spoed wanneer dat nodig is.

MedApp zoekt innovatieve enthousiaste zorgprofessionals die begrijpen dat farmaceutische zorg een stuk makkelijker én beter kan. MedApp werkt o.a. met alle verzekeraars en diverse voorschrijvers en patiëntenverenigingen.

Na het invullen van het formulier ontvangt u van ons z.s.m. een bericht. U kunt ons ook altijd vrijblijvend bellen op +31 (0) 40 782 0813

Doet u mee?

Scroll naar top