sterrenrating-2

Kennisbank

Corona update: hoe kom je de lockdown door?

Pit Janssen | CEO & Apotheker

Corona-update: Hoe kom je de lockdown door?

Al bijna 8 weken bevindt Nederland zich in een ‘intelligente lockdown’. Hoewel het nog voelt als de dag van gisteren dat we zonder zorgen handen konden schudden of een terrasje pakken, beginnen veel mensen nu ongetwijfeld ook te wennen aan deze gekke situatie. De premier spreekt zelfs al over ‘het nieuwe normaal’.

Ondertussen kunnen we ons bij MedApp goed voorstellen dat het coronavirus en de maatregelen daar omheen voor jou als medicijngebruiker nog steeds veel impact hebben. Daarom stelden we een deel van de MedApp gebruikers een tijdje geleden een aantal vragen over hoe je deze situatie ervaart. In de bijna 6000 reacties op dit onderzoek (waarvoor veel dank!) gaf 77% van de mensen aan graag via MedApp informatie over corona te willen ontvangen. Daarom weer een nieuwe update!

Goed om te weten: Grootschalige geneesmiddelentekorten blijven uit

Van de gevreesde medicijntekorten is gelukkig nog steeds geen sprake. We weten natuurlijk niet hoe de toekomst eruit ziet, maar voorlopig is er geen reden tot extra bezorgdheid. Daarbij heeft de overheid extra maatregelen aangekondigd om in de komende 24 maanden een zogenoemde ‘ijzeren voorraad’ aan te leggen. Hiermee verwacht men 85% van toekomstige (reguliere) leveringsproblemen op te kunnen lossen. Ook gaan er nog steeds veel geluiden op om de productie van essentiële grondstoffen terug te halen naar Nederlandse bodem. Ondertussen blijven wij in onze eigen apotheekservice scherp op eventuele tekorten en plannen we altijd zoveel mogelijk vooruit.

Maak je je toch zorgen?

Uit het eerder genoemde onderzoek bleek ook dat 79% van de MedApp gebruikers zich druk maakt om corona. Het is waarschijnlijk geen toeval dat de laatste tijd veel mensen kiezen voor onze apotheek. In deze tijd is het extra prettig als je medicijnen gratis thuisbezorgd worden. Ook vinden veel mensen het fijn dat ze op ieder moment terecht kunnen voor vragen of advies, zonder daarvoor het huis uit te hoeven. Is het apotheekbezoek ook voor jou bezwaarlijk of zie je zo’n moderne apotheek wel zitten? Via deze link vind je meer informatie over onze apotheek.

Het MedApp team staat nog steeds voor je klaar

Ook voor MedApp zijn het rare tijden. Onze app is zoals je weet gratis. We verdienen aan onze apotheek, maar dat is nog pril. Daarom zijn we nu ook nog afhankelijk van financiers en hopen we op hulp van de overheid.

Gelukkig is de dienstverlening in onze apotheek absoluut niet in gevaar, daarin werken we namelijk samen met onafhankelijke, landelijke apotheken. En gelukkig is het MedApp team nog niet getroffen door corona-klachten. Ook in deze tijd zetten we ons dus onverminderd in voor het makkelijker maken van medicijngebruik. We bouwen door aan de app, en aan de groei van een succesvolle apotheek.

Waar krijg jij energie van in corona-tijd?

Zeker in deze tijd krijgen wij bij MedApp veel energie van het contact met onze MedApp-gebruikers! Onze ultieme droom is ervoor te zorgen dat mensen met een chronische ziekte minder tijd en energie hoeven te besteden aan hun medicijnen, waardoor ze meer tijd en ruimte overhouden voor leukere dingen. Wij zijn dan ook erg benieuwd waar jij energie van krijgt. Laat je ons weten waar je blij van wordt? Dat geeft ons weer energie om door te gaan. De meest tot de verbeelding sprekende reacties belonen we met een handige YOS bottle.

Tips om de lockdown door te komen

Kun je ook een beetje afleiding gebruiken in deze onzekere tijden? Hier vind je een aantal tips om de dagen thuis door te komen.

  • Samen een spelletje doen niet mogelijk in corona-tijd? Zeker wel! Op deze website vind je leuke inspiratie voor spelletjes op afstand.
  • Hoe houd je je hersenen gezond in deze onzekere periode? Hersenprofessor Erik Scherder geeft nuttige tips in deze ‘Anti Coronadepressie Podcast’.
  • Hoeveel weet je inmiddels over het coronavirus? Doe de quiz!
Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

Bij MedApp draait alles om de gezondheid en tevredenheid van onze klanten en appgebruikers. Om ervoor te zorgen dat je altijd de beste ervaring hebt met onze service en de app, staat ons klantondersteuningsteam voor je klaar. Weet jij hoe

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.