sterrenrating-2

Kennisbank

Corona-update: we zitten er nog middenin

Pit Janssen | CEO & Apotheker

Corona update

Corona-update: we zitten er nog middenin

Twee weken geleden hebben we vanuit MedApp bericht over het coronavirus. We kregen veel positieve reacties op ons initiatief. Na de persconferentie van vanavond zien we verdere verlenging van de maatregelen om deze crisis te beteugelen. De impact van het coronavirus wordt langzaam duidelijk. Daarom een nieuwe update.

Zorgen rondom Corona

In de reacties op ons vorige bericht hebben we gemerkt dat er nog een hoop vragen leven onder de gebruikers van MedApp. Onder hen mensen die zich terecht zorgen maken omdat ze extra kwetsbaar zijn.

Corona zelfcheck

Diagnostisch centrum Saltro uit Utrecht heeft onlangs een Corona Zelfcheck ontwikkeld. Via een eenvoudige vragenlijst kun je er snel achter komen of je (wellicht) het coronavirus hebt. De Corona Zelfcheck wordt momenteel uitgebreid en het UMC Utrecht gaat de resultaten gebruiken voor aanvullend onderzoek.

Gebruikers in het buitenland

Naar aanleiding van ons vorige bericht hebben we veel reacties ontvangen van MedApp gebruikers die vastzitten in het buitenland. Bij hen leven er grote zorgen. Wij moedigen je vooral aan om ons te blijven benaderen wanneer er vragen bestaan over de beschikbaarheid van je geneesmiddelen. Uiteraard kunnen we niet alles beantwoorden, maar we kunnen het in ieder geval proberen om samen een oplossing te vinden.

Leverbaarheid van geneesmiddelen

Ondanks de kritieke situatie zien we (op belangrijke specialistische geneesmiddelen voor de Intensive Care na) geen toename van de reeds bestaande voorraadproblemen bij openbare apotheken. Ook apothekersorganisatie KNMP gaf in een recent nieuwsbericht van de NOS aan dat de situatie in de openbare farmacie op dit moment nog onder controle is. MedApp krijgt in deze dagen wel veel vragen over voorraadproblemen. Daarom werken we nu aan een digitale voorraadcheck, zodat je gemakkelijk zelf de landelijke tekorten kunt controleren.

Maak je je zorgen over het coronavirus en jouw specifieke situatie? Wij zijn benieuwd naar wat er bij jou speelt. Voor veel MedApp gebruikers is er sprake van complex medicijngebruik en is input van een specialist noodzakelijk. Neem gerust contact met ons op via info@medapp.nl. Samen brainstormen helpt vaak al.

Medicijnen thuis laten bezorgen

Diverse apotheken zijn momenteel omgetoverd met rode linten en plexiglas schermen en plastic folie. Er worden allerlei maatregelen getroffen om de risico’s op besmetting te verminderen. Nu we weten dat de huidige situatie nog weken duurt neemt de noodzaak voor thuisbezorging verder toe. De aanmeldingen voor onze apotheek gaan in rap tempo. Is het apotheekbezoek ook voor jou bezwaarlijk en wil je je medicijnen liever thuisgestuurd krijgen? Wij helpen je graag via onze eigen apotheek. Je kunt je eenvoudig vrijblijvend aanmelden, via deze link.

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

Bij MedApp draait alles om de gezondheid en tevredenheid van onze klanten en appgebruikers. Om ervoor te zorgen dat je altijd de beste ervaring hebt met onze service en de app, staat ons klantondersteuningsteam voor je klaar. Weet jij hoe

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.