Corona maatregelen

Corona-update: wat moet u weten over uw medicijnen?

Het coronavirus heeft de wereld in haar greep. De laatste dagen hebben we gemerkt dat er veel vragen leven bij medicijngebruikers. Via dit artikel informeren we u over de gevolgen van corona voor de medicijnlevering en de MedApp dienstverlening.
 

Goed om te weten: Medicijntekorten nog niet onmiddellijk verwacht

Supermarkten en drogisterijen worden leeg gehamsterd. Maar hoe staat het met de gevolgen voor de geneesmiddelenvoorziening via apotheken? Paracetamol is momenteel op veel plekken slecht verkrijgbaar, maar van overige medicijntekorten is voorlopig gelukkig nog geen sprake. Dat komt omdat de meeste geneesmiddelen alleen op recept verkrijgbaar zijn en dat is makkelijker in te plannen. Ook werkt men in de productieketen enkele maanden vooruit.

De lange termijn is nog onduidelijk

Het coronavirus is wel een risico voor de goede beschikbaarheid van geneesmiddelen in de komende maanden. Toeleveranciers staan onder druk door de aanhoudende problemen die het coronavirus veroorzaakt. Hierdoor ontstaat er een reëel scenario dat veel alledaagse medicijnen straks niet goed leverbaar zijn in Nederland.

Als de buitenlandse productie straks weer draait, krijgt Nederland door haar scherpe prijsonderhandelingen mogelijk pas later medicijnen dan de buurlanden. Wij houden u hiervan de komende tijd op de hoogte.

Wat kunt u doen?

Zelf kunt u niet veel doen, behalve het tijdig aanvragen van uw herhaalrecepten. In het geval dat medicijnen niet leverbaar zijn kan er nog (eventuele) voorraad bij een andere apotheek aangesproken worden of gezocht worden naar een alternatief. Voor complexe medicijngebruikers is het wel belangrijk om dit goed in de gaten te houden. In onze eigen apotheekservice monitoren we dit nauwlettend. Hierover leest u meer onder het volgende punt.

Wat doet onze apotheek?

MedApp houdt de situatie scherp in de gaten. Voor alle klanten in onze apotheek heeft MedApp een extra check bij de intake in verband met de verwachte voorraadproblemen. Hierdoor worden alvast extra zorgvuldig de risico’s besproken en proberen we zoveel mogelijk problemen te voorkomen.

Ook monitoren we voor bestaande klanten van onze Apotheekservice de tekorten nauwlettend. Onze pakketvervoerders zijn aangemerkt als vitaal onderdeel van de samenleving. Dit betekent dat de leveringen gewoon doorgaan.

MedApp dienstverlening loopt gewoon door

MedApp beschikt over een volledig bedrijfscontinuïteitsplan. Hiermee borgen wij dat de continuïteit van de dienstverlening aan u niet in gevaar komt. Brabant is het epicentrum, maar ons team is gelukkig nog niet getroffen met langdurig ziekteverzuim.

We beschermen onszelf sinds vorige week door volledig vanuit huis te werken. Onze toestellen staan doorgeschakeld en de werkstations zijn verbonden via een beveiligde omgeving. Hierdoor kan het zijn dat u iets langer in de wacht staat dan gebruikelijk..

Wij helpen u graag

Het coronavirus brengt veel onrust met zich mee. Heeft u vragen over de impact van het coronavirus op uw medicijnen? Stel ze gerust via een mail naar info@medapp.nl.

Meer weten naar aanleiding van dit bericht?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die onze service biedt? Klik op deze link of stuur ons een mail op apotheek@medapp.nl.

16 maart 2020

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Mis niets en schrijf u in

Benieuwd?

Inschrijven is snel en veilig!​
Scroll naar top