sterrenrating-2

Kennisbank

Grip houden op je medicijnvoorraad

Iske

Farmaceutisch contentspecialist
Jongeman kijkt naar een plank waarop allerlei soorten pillen staan

Heb je soms moeite met het bijhouden van je medicijnen? Komt het zelfs voor dat je medicijnentekort hebt, terwijl je denkt dat je nog een voorraad hebt? De MedApp apotheek helpt je graag met enkele tips om grip te houden op je medicijnvoorraad.

Gebruik een pillendoos

In een pillendoos kun je per dag of per week je pillen of tabletten sorteren. Hierdoor kun je in één oogopslag zien of je een pil of tablet al hebt ingenomen of nog moet innemen.

Gebruik een medicijnrol

Een medicijnrol of baxterrol helpt je ook met het grip houden op je medicijnvoorraad. Een dergelijke rol bestaat uit zakjes met je medicijnen al gesorteerd, per dagdeel. Van je apotheek krijg je telkens automatisch een nieuwe baxterrol, zeker als je voor de MedApp apotheek kiest.

Gebruik de app van MedApp

In de app van MedApp houd je eenvoudig je medicijnvoorraad bij. Je kunt zelfs je voorraad aanpassen met hele eenheden en met kwart- of halve eenheden. Verder biedt onze apotheek ook de mogelijkheid om je medicijnen gratis en discreet thuis te bezorgen. Zo kom je nooit meer zonder medicijnen te zitten.

Bewaar je medicijnen op een goede plek!

Bewaar je medicijnen in huis zoveel mogelijk op één plaats. Dit heeft als voordeel dat je een goed overzicht hebt van wat er in huis is, zodat je ook niks onnodig hoeft aan te schaffen. Bovendien blijven er zo geen medicijnen over datum liggen. Bewaar medicijnen bovendien nooit uit de verpakking. Anders gaat de kwaliteit van de medicijnen achteruit. 

Sommige medicijnen moeten in de koelkast bewaard worden. Een goede bewaarplek is bijvoorbeeld de onderste plank boven de groentelade. Bewaar medicijnen nooit in het vriesvak, anders kunnen ze bevriezen.

Medicijnen kunnen er soms uitzien als snoepjes voor kinderen. Die kunnen ernstig ziek worden als ze per ongeluk medicijnen innemen. Plaats daarom je medicijnen op een plek waar je kinderen niet makkelijk bij kunnen komen. Is het medicijn alsnog per ongeluk ingenomen door je kind of kinderen? Bel dan direct het alarmnummer.

Heb je medicijnen over?

Spoel ze niet door de gootsteen of de wc. Ze komen dan terecht in het grond- of oppervlaktewater en dat is slecht voor het milieu. De prullenbak is ook niet geschikt. Zeker niet wanneer er kleine kinderen in de buurt zijn. Breng medicijnafval daarom altijd terug naar je apotheek of naar een plek voor klein chemisch afval. Bijvoorbeeld het milieuplein in je gemeente. Plaats gebruikte spuiten en naalden altijd in een naaldencontainer.

Wil je meer dan alleen je voorraad bijhouden?

Met de app van MedApp regel je alles rondom je medicijnen. Zo kun je handige medicijnwekkers instellen, waardoor je geen inname meer mist. Ook is het mogelijk om via de MedApp apotheek (spoed)leveringen aan huis te krijgen. Zo heb je altijd je medicijnen wanneer je ze nodig hebt. Bovendien is de app gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

Gerelateerde artikelen
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.