sterrenrating-2

Kennisbank

Mijn huisarts is het niet eens met mijn overstap naar de MedApp apotheek. Wat moet ik doen?

Als je overstapt naar de MedApp apotheek, kan een huisarts (of andere voorschrijver) bezwaar maken. Bijvoorbeeld omdat deze de afspraak heeft met een lokale apotheek om jouw recepten automatisch daarnaartoe te sturen. Dit betekent niet dat je verplicht bent om bij die apotheek je medicijnen te halen.

Keuzevrijheid apotheek
Recepten die op jouw naam worden uitgeschreven, zijn jouw eigendom. Wettelijk gezien heb je er dus recht op om de apotheek te kiezen die bij jou past. Je mag zelfs bij meerdere apotheken medicijnen halen. Kies je voor MedApp? Je hoeft dan niet eens de deur meer uit voor je medicatie!

Hoe verzorgen wij jouw medicijnen?
Wij vragen jouw recepten op bij jouw arts(en). Het is mogelijk dat deze jou hiervoor nog toestemming vraagt. Geef je die toestemming, dan kunnen wij sneller en eenvoudiger jouw medicijnen verzorgen. Je kunt je arts(en) ook zelf alvast informeren over jouw overstap naar MedApp. Zo komt niemand voor ongewenste verrassingen te staan.

Wat als je (huis)arts bezwaar maakt tegen je overstap?
Gelukkig respecteren de meeste huisartsen deze keuze. Heeft je voorschrijver toch twijfels? In overleg met jou nemen wij graag contact op met deze voorschrijver om eventuele bezwaren weg te nemen.

Meer weten over het inschrijven bij de MedApp apotheek? Bekijk eens de informatie op Wat gebeurt er als ik me inschrijf?

MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.