sterrenrating-2

Kennisbank

Nieuwe functie: Flexibele medicijnwekkers ‘Om de zoveel uur’

Teun Gerrits

Contentspecialist
app update flexibele medicijnwekkers

MedApp is al sinds 2015 bezig om zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun medicijngebruik. We hebben een unieke medicijn-app ontwikkeld die al tienduizenden gebruikers ondersteunt bij alles rondom hun medicijnen.

Flexibel innameschema

We zijn continu bezig om onze app verder te verbeteren. Nu is er een nieuwe, zeer handige, update aan onze medicijnwekkers. Vanaf nu kun je heel makkelijk medicijnwekkers instellen met een bepaald aantal uren ertussen. Dit noemen we het flexibele innameschema.

Waarom is dit zo’n fijne functie?

Voor veel medicijnen is het goed dat je een vast ritme hebt. Bijvoorbeeld dat je je medicatie altijd bij je maaltijd inneemt. Andere medicijnen, zoals bepaalde ADHD-medicatie, werken het beste als je deze bijvoorbeeld om de 4 uur inneemt. Daarvoor is het belangrijk dat je een flexibel innameschema kunt aanhouden. Dit hebben we nu dus ingebouwd in onze app.

Stel, je hebt je medicijnwekker ingesteld om 9 uur en je wil om de 4 uur je medicijnen innemen. Je krijgt dan om 9:00 uur en om 13.00 uur een berichtje als het tijd is voor je medicatie. Maar als je je medicijnen dan niet om 9 uur, maar om 9:30 inneemt, schuift je volgende medicijninname ook een half uur op. Je volgende medicijnwekker gaat dan om 13:30 uur.

Op deze manier weet je dus zeker dat er altijd je gekozen aantal uur tussen je medicijninnames zit. Dit is voor bepaalde medicijnen erg belangrijk!

Hoe stel je deze wekker in?

Heb je al een medicijn in de app toegevoegd en wil je hiervoor deze wekker instellen? Dit doe je zo:

 1. Druk op het pilletje-icoon linksonder. Hier zie je een overzicht van al je medicijnen.
 2. Ga naar het medicijn en druk op Gebruik.
 3. Kies nu voor “Ik neem [naam van je medicijn] elke…” voor “uur”.
 4. Geef aan om de hoeveel uur je het medicijn wil innemen, bijvoorbeeld om de 4 uur.
 5. Geef aan hoeveel keer per dag je het medicijn inneemt.
 6. Geef het aantal tabletten dat je neemt aan en hoe laat je het eerste medicijn inneemt.
 7. Kies de datum dat je start met je medicatie (die staat standaard op de dag van vandaag).
 8. Kies een eventuele stopdatum, als je de medicijnen een bepaalde periode inneemt.
 9. Druk op Opslaan.

Je medicijnwekkers zijn nu ingesteld. Dit zie je ook terug in je Schema (het tweede tabblad, met het kalender-icoontje).

Je medicijnwekker gaat: tijd voor je volgende inname!

Als je je wekkers hebt ingesteld, krijg je altijd op het juiste moment een seintje dat het tijd is voor je medicijnen. Hierbij kun je ook nog kiezen om je wekker uit te stellen en andere wekkerinstellingen toe te passen, zoals kritieke meldingen (die door je Niet storen-modus van je telefoon heen gaan).

Stel, je neemt om de 4 uur je medicijnen en de eerste inname is om 9:00. Je wekker gaat om 9:00, maar je had geen tijd om het medicijn te nemen (of je telefoon niet bij de hand). Als je dan bijvoorbeeld om 9:20 de melding opent, krijg je deze opties:

 1. Ik neem het nu in > je wekkers verschuiven nu ook 20 minuten op. Je volgende medicijnwekker gaat dan om 13:20 uur af.
 2. Ik heb het op het geplande moment ingenomen > je medicijn wordt dan om 9:00 afgevinkt en de volgende wekker gaat om 13:00 uur.
 3. Ik sla deze inname over > deze inname wordt niet afgevinkt en de volgende wekker gaat om 13:00 uur.

Dé app voor ADHD-medicatie

De app van MedApp helpt iedereen met een chronische aandoening bij het goed innemen van hun medicijnen. Maar dankzij dit soort nieuwe functies zijn we extra geschikt. Zo hebben we een heel handig medisch dagboek en nu dus ook dit flexibele innameschema.

Veelgevraagde functie, grote impact

Honderden app-gebruikers hebben om deze functie gevraagd. Voor veel patiënten met strikt tijdsgevoelige medicatie (die ook nog eens meerdere malen per dag ingenomen wordt) maakt zo’n flexibel schema het verschil tussen een nutteloze en geweldige medicijnwekker.

Vooral voor mensen met ADHD is deze functie echt een uitkomst. Daarom durven we nu ook wel te zeggen dat MedApp dé app is voor ADHD-medicatie.

Download de app (gratis)

Gebruik je de gratis app nog niet? Download deze direct en start vandaag nog.

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

MedApp heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Met deze groei neemt ook het aantal pakketten toe dat ons pand verlaat. Op dit moment versturen we zo’n 1200 pakketten per week, waarvan ongeveer 125 met een spoedkoerier voor dringende

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.