sterrenrating-2

Kennisbank

Een kijkje in de keuken: het verhaal achter MedApp

Pit Janssen | CEO & Apotheker

Pit en Edwin over het ontstaan van MedApp

Welkom bij MedApp, waar het verhaal begint met jeugdvrienden Pit en Edwin. Pit, met een achtergrond in farmacie, en Edwin, een informaticastudent, hadden een gedeelde droom: technologie en gezondheidszorg combineren om zo het leven van mensen met medicijnen makkelijker te maken. En zo begon het avontuur…

Een app voor medicijn-herinneringen

Slechts de helft van de mensen die medicijnen voorgeschreven krijgt, neemt deze medicatie op de juiste wijze, op de juiste tijd en in de juiste hoeveelheid. In januari 2015 werd daarom de eerste versie van MedApp gelanceerd. Bij het ontwikkelen van deze app stond therapietrouw centraal. Deze eerste versie begon nog vrij simpel, met basisfuncties zoals medicijnwekkers en voorraadbeheer. Gaandeweg kwamen er steeds meer functionaliteiten bij, zoals een medisch dagboek, flexibele innameschema’s met dynamische wekkers, etc.

In de jaren na de lancering van de app groeide MedApp razendsnel. Zo maakten in 2017 al ruim 15 duizend mensen gebruik van de app. In april 2018, met ruim 30 duizend gebruikers, begon MedApp samen te werken met andere apotheken die de medicijnen aan gebruikers leverden.

Een stapje verder

Pit, apotheker en mede-oprichter, was van mening dat baliewerk in de apotheek niet optimaal verliep. Mensen met chronische medicatie misten de nodige hulp en ondersteuning. Ze wilden het heft in eigen handen nemen en startten in 2020 een eigen online apotheek. Er werd ook een nieuwe versie van de app van MedApp gelanceerd. Deze versie van de app was net als de vorige app gratis en had dezelfde handige functionaliteiten. Maar deze app was daarnaast veel beter geschikt voor de apotheek-dienstverlening.

In de sneltrein: MedApp, dé online apotheek

In 2021 sloot MedApp partnerschappen met zorgverzekeraars a.s.r. en VGZ. Door beide organisaties werd MedApp uitgeroepen tot voorkeursapotheek. Zij willen samen met ons de online medicijnservice verder vormgeven en actief aan de slag gaan met (online) innovaties.

Met een vernieuwend concept en een streven naar onafhankelijkheid op softwaregebied groeide MedApp snel. Rond het einde van 2021 telde de apotheek al ruim 8 duizend klanten.

Eén ding blijft hetzelfde…

Het voornaamste doel van MedApp is door de jaren heen constant gebleven: het leven met medicijnen makkelijker maken en de beste apotheek van Nederland worden. MedApp wil verder gaan dan de normale apotheek en biedt met de app een bron van ondersteuning voor mensen met chronische medicatie.

Dit is het verhaal van MedApp, een reis vol uitdagingen, groei en toewijding aan het welzijn van mensen met een chronische aandoening.

Deel dit verhaal
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

Gerelateerde berichten

Een klantondersteuningsmedewerker van MedApp aan het werk.
Maak kennis met ons klantondersteuningsteam!

Bij MedApp draait alles om de gezondheid en tevredenheid van onze klanten en appgebruikers. Om ervoor te zorgen dat je altijd de beste ervaring hebt met onze service en de app, staat ons klantondersteuningsteam voor je klaar. Weet jij hoe

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.