sterrenrating-2

Kennisbank

Wat betaal je bij een apotheek?

Iske

Farmaceutisch contentspecialist
apothekersassistente plaatst een doosje medicijnen in de voorraadkast

Vraag jij je wel eens af wat je eigenlijk moet betalen als je een medicijn ophaalt in de apotheek? MedApp legt stap voor stap uit met welke kosten je precies te maken krijgt en hoe die zijn opgebouwd.

1. Kosten voor een eerste uitgiftegesprek

Als je voor het eerst een medicijn gaat gebruiken, krijg je uitgebreide uitleg van de apothekersassistent over je medicijn. Je hebt dan ook de mogelijkheid om al je vragen te stellen over het gebruik. Dit gesprek is verplicht voor elk medicijn dat voor het eerst door de apotheek wordt verstrekt en wordt ‘eerste uitgiftegesprek’ genoemd.

De kosten voor een eerste uitgiftegesprek betaal je via je basisverzekering. Let op: de prijzen voor een eerste uitgiftegesprek kunnen per apotheek verschillen, want ze komen tot stand door afspraken tussen apotheken en zorgverzekeraars. Benieuwd naar de prijzen bij benadering? Op Medicijnkosten.nl staan de algemene uitgiftetarieven.

2. Kosten van het medicijn

De kosten voor een medicijn zijn opgebouwd uit twee zaken: de prijs van het medicijn zelf en de terhandstellingskosten. Apotheken en zorgverzekeraars bepalen samen deze twee soorten kosten. De prijzen van geneesmiddelen verschillen hierdoor vaak per zorgverzekeraar. De overheid stelt wel maximale prijzen vast voor medicijnen. Zo blijven die alsnog betaalbaar.

Veel medicijnen worden door de basisverzekering gedekt. Wil je weten of er voor een medicijn toch een eigen bijdrage geldt? Kijk dan even op Medicijnkosten.nl.

3. Terhandstellingskosten

Naast de kosten voor het medicijn zelf, betaal je dus ook terhandstellingskosten. Dit zijn de kosten voor de dienstverlening van de apotheek. De apotheker checkt of je je medicijnen naast elkaar mag gebruiken, bereidt het medicijn voor en geeft het uit. Je verzekeraar vergoedt de kosten voor deze service via de basisverzekering.

Bij de MedApp apotheek ben je het voordeligst uit!

Bij MedApp zijn de terhandstellingskosten lager dan bij andere apotheken. Ook denken we met je mee als je verzekeraar een ander medicijn wil vergoeden dan je normaal gesproken gebruikt. Het enige wat jij hoeft te doen, is je aanmelden bij onze apotheek. Start met de download van onze gratis app, probeer deze uit en stap eenvoudig over. Wij wachten al op jou!

Gerelateerde artikelen
MedApp apotheek

Ontdek onze

apotheek

Wil je je medicijnen gratis en discreet thuisbezorgd krijgen?

In dit artikel
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Hulp nodig?

Ons serviceteam is bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 19:00.